Copiii de la grădinițele care vor fi închise în timpul verii ar putea merge la grădinițele din apropiere
Știri

Copiii de la grădinițele care vor fi închise în timpul verii ar putea merge la grădinițele din apropiere

Sursa foto: Suntparinte.md/Foto-simbol

Copiii de la grădinițele din Chișinău, care își vor sista activitatea în timpul verii, ar putea merge la grădinițele din apropiere, unde grupele vor fi comasate. Anunțul a fost făcut de viceprimara Angela Cutasevici, la ședința Primăriei Chișinău.

Responsabilii de la Primărie au expediat o solicitare către Centrul de Sănătate Publică Chișinău privind aprobarea acestei forme de organizare a procesului educațional.

Potrivit viceprimarei, sistarea activității instituțiilor este cauzată de realizarea reparației capitale sau a unor proiecte investiționale, precum și de lipsa personalului, în special cel de la cantină. În această săptămână va fi făcut public programul de activitate a tuturor grădinițelor în perioada estivală.

Conform Regulamentului-tip al instituției de educaţie timpurie, perioada de vacanţă va fi stabilită în urma consultării părinților și, pe durata sistării activității instituției, autoritățile publice locale şi conducerea grădiniței vor asigura încadrarea copiilor în instituții apropiate sau le vor oferi părinților alternative.  

Anunțul despre perioada de vacanţă trebuie să fie afișat de către conducerea instituției la loc vizibil cu cel puţin 30 de zile înainte de data începerii acesteia.

În mun. Chișinău funcționează 167 de instituții de educație timpurie.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.