Copil mic

Demonstrat! Copiii care petrec mai mult timp cu tații lor sunt mai deștepți

Postat de martie 11, 2016 No Comments

La începutul anului 2016, un studiu realizat în cadrul Universității din Newcastle a arătat că timpul petrecut de către copii cu tații lor este direct proporțional cu IQ-ul micuților.

În urma chestionării a peste 11 000 de britanici, rezultatele cercetării au relevat că implicarea serioasă a tatălui în viaţa copilului îi poate îmbunăţii şansele copilului de a avea o carieră mai bună.

Tot mai mulți cercetători ajung la concluzia că dragostea paternă este esențială pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. În acest sens, profesorul american Ronald Rohner a revizuit 36 de studii din întreaga lume.

„În Statele Unite, Marea Britanie și Europa, ne-am asumat în ultimii 300 de ani ideea că tații există pentru a ajuta mamele și pentru a asigura suportul financiar, dar această teorie e total greșită. Trebuie să ne îndepărtăm de ea și să înțelegem că influența tatălui este la fel de importantă”, a conchis expertul.

La doar 8 săptămâni, copilul deja face diferența dintre mamă și tată atunci când comunică cu ei, iar fiecare dintre părinți are propriul stil de interacțiune cu copilul. Datorită diferențelor de personalitate, mamele și tații educă în mod diferit copiii. Aceste deosebiri aduc beneficii importante copilului, oferindu-i lecții și experiențe variate.

Beneficiile pe care le aduce jocul și interacțiunea copilului cu tatăl său:

  • Tații aleargă după copii, preferă jocurile zgomotoase, dinamice;
  • Tații încurajează concurența;
  • Tații încurajează copiii să testeze, să încerce;
  • Tații își adaptează mai puțin limbajul la cel al copilului, astfel cel mic deprinde noi cuvinte;
  • Tații folosesc mai mult mimica și gesturile;
  • Taţii pun accent pe dreptate şi îndatoriri bazate pe reguli;
  • Tații învață feciorii să-și stăpânească puterea și agresivitatea, iar fetele deprind să aibă mai multă încredere în relația cu sexul opus.

Sursă foto: arhivă UNICEF

Lasă un comentariu