„Copiii asistă la slujbe de înmormântare”. Pe teritoriul Grădiniței nr. 150 continuă lucrările de construcție a unei biserici
Știri

„Copiii asistă la slujbe de înmormântare”. Pe teritoriul Grădiniței nr. 150 continuă lucrările de construcție a unei biserici

Pe teritoriul Grădiniței nr. 150 din sectorul Rîșcani al capitalei continuă lucrările de construcție a unei biserici. Se întâmplă chiar dacă, într-o dispoziție semnată de primarul general al capitalei, Ion Ceban, este menționat că lucrările de construcție au fost stopate, la fel ca oficierea slujbelor. Nemulțumiți de această situație, câțiva părinți și activiști au protestat astăzi la Primărie și au solicitat intervenția imediată a autorităților municipale.

Conflictul din jurul aceste biserici a început cu un an și jumătate în urmă. Președinta AO „Părinți Solidari”, Ala Revenco, a menționat că, de nenumărate ori, a adus în discuție acest subiect, în special ceea ce ține de accesul oamenilor străini pe teritoriul grădiniței. Conform autorizației de construcție, acolo urma să fie construită o bibliotecă, împreună cu un centru de educație moral-spirituală.

„Această biserică improvizată și-a făcut deja intrare separată. Când vrem să arătăm situația de acolo, oamenii ne agresează, sar la bătaie, scriu plângeri pe numele nostru, în timp ce autoritățile tac. Este un fapt strigător la cer că, pe teritoriul unei instituții de stat, vin niște oameni dubioși și fac business. Au fost admise o serie de ilegalități, printre care modificarea locului de construcție, modificarea planului, mizerie și prezența unor oameni inadecvați”.

Iulia Nazaria, una dintre fondatoarele „Grupului părinților solidari”, susține că, pe teritoriul grădiniței, sunt oficiate slujbe în fiecare zi de sărbătoare și în fiecare duminică, inclusiv slujbe de înmormântare:

„Aceasta nu este singura biserică aflată pe teritoriul unei instituții de învățământ. Mai sunt aproximativ 10 școli cu biserici pe teritoriul lor. Pe teritoriul Grădiniței nr. 150 au loc înmormântări, copiii nu au un teren de joacă, în schimb asistă la astfel de slujbe”.

Anterior, și Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a expediat Primăriei Chișinău o Decizie prin care solicită sistarea lucrărilor și demolarea construcției.

Deocamdată, funcționarii de la Primărie nu au prezentat nicio reacție și nici nu au menționat ce acțiuni vor întreprinde. Vom reveni cu detalii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.