Confirmat și de ANSA! Hrișca de la Grădinița nr. 157 conținea larve de molie
Știri

Confirmat și de ANSA! Hrișca de la Grădinița nr. 157 conținea larve de molie

By noiembrie 22, 2017 No Comments

Lotul de hrișcă, din care a fost pregătit dejunul copiilor de la Grădiniţa nr.157 din Chişinău, conținea larve de molie a cerealelor. Despre aceasta a anunțat Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat de presă. 

Inspectorii Direcţiei Municipale Chişinău pentru Siguranţa Alimentelor au constatat că lotul se păstra separat de alte produse. În prezenţa administratorului firmei, au fost deschise două pachete de hrişcă în care, la examinarea vizuală, au fost depistate larve de molie.

Următorul control a fost efectuat la depozitul importatorului de hrişcă. Aici, inspectorii au constatat lipsa registrelor de evidenţă a loturilor de produse reambalate şi de verificare a produselor finite. Anterior, importatorul de produse alimentare a fost supus controlului oficial, fiind întocmită prescripţia, în care au fost indicate un şir de neconformităţi ce ţin de aspecte de igienă, în secţiile de depozitare, de păstrare incorectă a produselor, lipsa evidenţei circuitului produselor şi a controlului medical al personalului.

Conform procedurii, a fost întocmit actul de control cu constatările respective pe numele bucătarului-şef. Acesta s-a ales cu un proces-verbal cu privire la contravenţie.

În context, ANSA subliniază că responsabilitatea directă pentru alimentaţia copiilor o poartă, în primul rând, persoanele abilitate cu funcţii de decizie, începând de la licitaţiile de procurare a produselor, până la funcţionarea blocurilor alimentare. Un rol primordial în acest proces revine şi administraţiei publice locale, care are sarcina de organizare şi monitorizare directă a procesului de alimentaţie.

Amintim că mai mulți copii dintr-o grupă de la Grădinița nr. 157 din Chișinău au avut la dejun lapte cu hrișcă, gâze și viermișori. De cealaltă parte, directorul interimar al instituției, Mariana Sclifos, a negat informația, menționând că la mijloc s-ar afla un conflict de interese. Ca rezultat, directorul interimar al instituției, Mariana Sclifos, s-a ales cu o sancțiune disciplinară.

Ulterior, doi angajați ai Primăriei Chișinău s-au ales cu mustrare. Este vorba despre Veronica Solomițchi, șefă a Direcției educație, tineret și sport a sectorului Buiucani, precum și Alexandru Fleaș, șef al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.