Confirmat de laborator! Șase persoane din Moldova, infectate cu Coronavirus
Bebeluș

Confirmat de laborator! Șase persoane din Moldova, infectate cu Coronavirus

Încă două persoane au fost infectate cu Coronavirus de tip nou. Ambele persoane au revenit din Italia. În cazul celorlalte 28 de cazuri suspecte, rezultatele sunt negative. Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății. Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Starea pacienților este de gravitate medie. În continuare, urmează să fie identificați toți cei care au intrat în contact cu persoanele vizate, pentru a fi monitorizați. În prezent, sunt opt cazuri suspecte noi. Este vorba despre cinci copii și trei adulți.

Cât ține de mama care a părăsit Unitatea Primiri Urgențe și nu a permis personalului medical să-i examineze copilul, ambii sunt spitalizați și izolați, precum și au fost făcute probele corespunzătoare. Rezultatele vor fi prezentate mâine-dimineața.

Suntparinte.md face apel către persoanele care revin din zonele de risc de infecție cu noul tip de Coronavirus sau care au fost în contact cu persoane infectate de COVID-19 – să aplice regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sănătate cu efectuarea termometriei de trei ori pe zi și, la primele simptome de boală (tuse sau febră), să apeleze 112.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.