Confecționează împreună cu cel mic Pomul de Paști - simbol al bucuriei
Preșcolar

Confecționează împreună cu cel mic Pomul de Paști – simbol al bucuriei

By 12/04/2017 aprilie 17th, 2020 No Comments

Tradiția de Paști de a împodobi un copac provine din Germania și Austria. În ultima perioadă, și unele familii din Republica Moldova obișnuiesc să aranjeze masa de sărbătoare punând în centrul acesteia un copac împodobit cu ouă decorative și de ciocolată. 

Pomul de Paşti este perceput ca un simbol al comuniunii şi bucuriei, în timp ce oul simbolizează viaţa. Acesta este așezat în încăperea în care vor fi primiţi musafirii în cele trei zile de sărbătoare.

Mămica Anna Casian-Musteață a confecționat, împreună cu Stelian și Cecilia, copacul de Paști format din crenguțe înmugurite aranjate într-o vază. Pe acestea sunt prinse fie ouă golite de conţinut şi vopsite, fie ouă confecţionate din plastic sau material textil, fie ouă de ciocolată, la care se adaugă iepuraşi, fluturi, puişori decorativi.

Pentru a confecționa un asemenea copac, aveți nevoie de următoarele materiale:

  • Crenguțe de copaci;
  • O vază;
  • Floricele din hârtie;
  • Ouă decorative și alte decorațiuni tematice.

Anna ne spune cum este confecționat copacul:

  • „Pentru că nu rupem niciodată ramurile verzi ale copacilor, în timpul unei plimbări am găsit câțiva copaci tăiați, din care am luat câteva rămurele;
  • Le-am aranjat frumos în două vaze făcute din sticle, după care le-am împodobit după bunul nostru plac;
  • Inițial, unul dintre copăcei a fost decorat cu ouă din plastic și floricele handmade din hârtie. După ce am achiziționat câteva decorațiuni tematice de la EduJoc, le-am pus pe acestea în copăcelul improvizat;
  • Cel de-al doilea copac l-am decorat cu floricelele din plastic, din care în perioada sărbătorilor de iarnă soțul meu, autorul blogului Sunt TATĂ, a făcut împreună cu copiii câțiva brăduți deosebiți. Pe ramurile acestuia am prins și ouă de plastic”.

Citiți continuarea pe Suntmama.com.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.