CONCURS pentru întreaga familie: Cât de bine cunoașteți cum să depistați știrile false sau postările manipulatoare de pe rețelele sociale
Știri

CONCURS pentru întreaga familie: Cât de bine cunoașteți cum să depistați știrile false sau postările manipulatoare de pe rețelele sociale

By 23/10/2020 octombrie 26th, 2020 No Comments
International Family Quiz md

Sursa foto: ProtejamCopilaria.ro

Familia ta poate să recunoască știrile false și știe cum să aleagă o sursă de informare veridică? Membrii familiei cunosc cum să nu fie manipulați de postările de pe rețelele sociale? Dacă răspunsul tău este „Da”, demonstrați-vă cunoștințele și aptitudinile la concursul „International FaMILy Quiz”.

Ce este un Quiz?

Quiz-ul este un joc intelectual în cadrul căruia oamenii răspund la întrebări. Jocul se desfășoară în mai multe runde, timp în care mai mulți oameni pot participa concomitent. Cel mai amplu joc de până acum se numește „Quiz pentru viață” („Quiz for life”), care a avut loc în Belgia și a reunit 2.280 de persoane. Pentru a câștiga, va fi nevoie să îmbinați cunoștințele, logica, viteza de gândire, intuiția și, desigur, spiritul de lucru în echipă.

Ce este FaMILy Quiz?

Toate întrebările acestui concurs sunt legate de mass-media. Acest joc va permite, familiei și prietenilor de familie, să afle mai multe despre educație media, rețele sociale, manipulare și știri false. De asemenea, vă va ajuta să verificați dacă puteți recunoaște dezinformarea. Nu în ultimul rând, este un mod minunat de a petrece seara împreună cu cei dragi.

Cine poate participa?

La acest concurs vor putea participa echipe din R. Moldova și Ucraina, de la 4 la 6 persoane. Este important ca fiecare echipă să reunească oameni din generații diferite: frați/surori mai mari și mai mici, copii și părinți, unchi, mătuși, bunici. Prietenii de familie, de asemenea, pot fi chemați.

Jocul se va desfășura online, așa că, chiar dacă locuiți în diferite orașe/țări, vă puteți reuni cu toții. Jocul va fi interesant pentru copiii de la vârsta de 14 ani, așa că nu uitați să-i invitați și pe ei.

Regulile jocului

Prima rundă va avea loc joi, 29 octombrie, la ora 18:30 (separat în R. Moldova și Ucraina).

Echipele se vor conecta pe platforma online Twitch și vor răspunde pe platforma Kahoot. Totul se va desfășura în formatul obișnuit de test (20 de întrebări) și va fi oferit timp pentru discuție și răspunsul căpitanului.

Runda finală va avea loc pe data de 30 octombrie, ora 18:30. Finala va implica 3 echipe semifinaliste din Ucraina și R. Moldova.

La sfârșit, două echipe câștigătoare (câte una din fiecare țară) se vor alege cu premii utile pentru întreaga familie.

Pentru a participa, înregistrează echipa până pe data de 26 octombrie folosind ACEST formular. Doar căpitanul poate înregistra echipa, adică trebuie să existe un singur formular completat pentru întreaga echipă. Verificați-vă periodic e-mailul!

Detalii puteți afla și pe pagina evenimentului.

FaMILy Quiz este un joc creat de DW Akademie (Germania), Centrul de educație nonformală „Diversitate” (R. Moldova) și Інша Освіта (Ucraina), pentru a uni generațiile și pentru a le oferi oportunitatea de a analiza împreună media.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.