Concurs pentru instituțiile din domeniul educației - Trofeul „Alexandra Grajdian” pentru curaj și inovație în promovarea educației incluzive
Știri

Concurs pentru instituțiile din domeniul educației – Trofeul „Alexandra Grajdian” pentru curaj și inovație în promovarea educației incluzive

Alianța ONG-urilor Active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) anunță lansarea Concursului privind acordarea Trofeului „Alexandra Grajdian” pentru CURAJ ȘI INOVAȚIE în promovarea educației incluzive.

Trofeul înregistrat la Comisia Națională de Heraldică este acordat anual de către APSCF instituțiilor care au avut o contribuție substanțială și de durată în dezvoltarea și promovarea educației incluzive. La concurs pot participa instituțiile din domeniul educației: grădinițe, școli primare, gimnazii, licee, școli profesionale, colegii, universități și altele.

Concursul constă din 4 etape:

  • Perioada de nominalizare și recepționare a dosarelor (02 – 22 septembrie, 2019).
  • Evaluarea dosarelor complete (23 septembrie – 10 octombrie, 2019).
  • Vizitele în teritoriu ale membrilor Comisiei de evaluare (11-20 octombrie, 2019).
  • Înmânarea trofeului și premiului (noiembrie 2019).

Criteriile de eligibilitate a instituțiilor, conform Regulamentului, sunt următoarele:

  1. Curaj și inovație în promovarea educației incluzive (ex: eradicarea stereotipurilor, promovarea schimbărilor, flexibilitate în dezvoltarea serviciilor de educație incluzivă, adaptarea serviciilor la necesitățile reale ale elevilor etc.).
  2. Accesibilitatea instituției (ex: sunt luate în considerare necesitățile copiilor cu cerințe educaționale speciale incluși în școală la etapa dată).
  3. Advocacy/pledoarie pentru educația incluzivă (ex: pledoarie în scopul prevenirii cazurilor de discriminare; monitorizării implementării politicilor educaționale la nivel local, care prevăd respectarea dreptului copilului la educație și participare în viața socială a comunității).
  4. Cooperare și parteneriate cu părinții, comunitatea, administrația publică locală, ONG-uri, alte instituții de învățământ etc. (ex: organizarea acțiunilor comune cu actorii comunitari și intersectoriali responsabili de asigurarea respectării drepturilor copilului la nivel local/regional/național).
  5. Promovarea proactivă a experiențelor proprii, prin acordarea asistenței metodice altor instituții și realizarea diverselor acțiuni care contribuie la schimbarea de atitudini și comportamente la nivelul instituțiilor de învățământ în organizarea eficientă a incluziunii educaționale și sociale.

În acest context, APSCF solicită să nominalizați instituțiile din domeniul educației care merită Trofeul „Alexandra Grajdian” pentru CURAJ ȘI INOVAȚIE în promovarea educației incluzive.

Pentru a efectua nominalizarea, completați Formularul de nominalizare instituție și expediați-l până pe data de 22 septembrie, 2019, pe adresa: office@aliantacf.md sau completați formularul online aici.

Nominalizările pentru acordarea Trofeului pot fi efectuate de către administrația publică centrală, administrația publică locală, Serviciile de Asistență Psihopedagogică, Direcțiile de învățământ, ONG-uri (membre și non-membre APSCF), instituții publice și private.

Instituția desemnată câștigătoare va primi Trofeul „Alexandra Grajdian” pentru CURAJ ȘI INOVAȚIE în promovarea educației incluzive, însoțit de un premiu financiar; va beneficia de promovare din partea APSCF; va beneficia de nominalizări susținute din partea APSCF pentru participarea la concursuri internaționale în domeniul educației incluzive; va fi invitată să participe la activitățile/evenimentele organizate de către APSCF.

Pentru alte detalii sunați la: +373 22 922 131 sau +373 60 522 122.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.