Concurs de colaje și desene pentru elevii din Cahul și Ungheni
Știri

Concurs de colaje și desene pentru elevii din Cahul și Ungheni

Sursa foto: who.int

Tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, care cred în egalitatea de gen, în valorile europene și doresc să-și exprime viziunea despre acestea, despre cum percep ei o generație egală/Generația Egalității, sunt invitați să o facă prin intermediul desenului sau colajului artistic.

Concursul este organizat de UN Women, în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Ungheni și Cahul”, pentru a reflecta și transpune, într-un mod artistic, una dintre cele mai importante valori pe care a fost construită Europa: egalitatea.

Elevii/tinerii din localitățile Cahul și Ungheni sunt invitați să dezvolte creații proprii, fără contribuția altor persoane. Concursul își propune să întărească și să susțină ideea de egalitate și solidaritate europeană. Participanții vor avea ocazia să demonstreze originalitate și creativitate în a reda, prin forme și culori, modul în care percep egalitatea de gen/sau generația egalității ca una dintre cele mai importante valori comune.

Tematici

Tinerii/elevii sunt invitați să ilustreze propria lor viziune asupra egalității de gen în diverse domenii, începând cu împărțirea egală a responsabilităților casnice/a muncii și terminând cu diferite forme de discriminare a fetelor și femeilor. De asemenea, aceștia pot ilustra contribuția femeilor în diverse domenii, cum ar fi știință, artă sau alte domenii importante.

Formatul lucrării pentru concurs

Lucrarea pentru concurs trebuie să fie de mărimea A4. Orice tehnică compozițională este acceptată: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc. Pentru colaje sunt încurajate fragmente de ziare, cărți sau alte materiale creative și originale.

Termeni și condiții

Toate școlile și organizațiile din Ungheni și Cahul care desfășoară/participă la activități extracurriculare prin care este promovată egalitatea de gen sunt invitate să încurajeze elevii să trimită lucrări la acest concurs de desene.

Eligibilitate

Vor fi luate în considerare doar lucrările individuale care provin de la participanții ce îndeplinesc condițiile de vârstă menționate.

Numărul de lucrări cu care se poate înscrie un participant

Un elev se poate înscrie în concurs cu maximum două desene.

Data-limită

Data-limită pentru trimiterea lucrărilor este 4 mai, 2021.

Unde vor fi trimise lucrările

Participanții sunt rugați să expedieze lucrările scanate până pe data de 4 mai, 2021, pe adresa de e-mail: rodica.crasovschi@unwomen.org sau prin intermediul învățătorului. Păstrați desenele originale pentru a putea fi colectate ulterior.

Evaluare

În urma evaluării vor fi selectați 12 finaliști. Juriul va evalua lucrările conform următoarelor criterii:

  • Va fi analizată relevanța desenelor pentru tema propusă. Mesajul principal va trebui să fie pus în evidență și exprimat prin elemente compoziționale vizuale bine armonizate.
  • Lucrările vor fi evaluate în funcție de cât de inedite sunt în transmiterea mesajelor, precum și în funcție de echilibrul stabilit între elemente (concept, stil, așezare în pagină, design grafic).
  • Impactul vizual și comunicativ
  • Calitatea designului grafic și capacitatea de a transmite un mesaj clar și relevant. De asemenea, importantă este dimensiunea europeană a lucrării, prin includerea unuia sau a mai multor elemente europene.

Premii

Participanții vor primi cadouri din partea proiectului EVA. Desenele selectate vor fi postate în format electronic pe pagina de internet a UN  Women Moldova, pe paginile de socializare UN Women Moldova.

Cele 12 desene ale finaliștilor vor fi transformate la sfârșit de an în calendare și puzzle-uri.

Aspecte legale și etice

Lucrările nu trebuie să conțină afirmații, date, informații sau citate care pot dăuna sau ofensa persoane sau grupuri de persoane, nici termeni care să încurajeze persecutarea persoanelor pe considerente de rasă, opinie, naționalitate, sex, profesie sau de altă natură. Desenele nu vor încuraja infracționalitatea sau încălcarea legii.

Drepturile de reproducere

Toate lucrările și materialele trimise pentru acest concurs devin proprietatea UN Women. Din momentul trimiterii lor, organizatorul concursului are dreptul de a reproduce și expune aceste materiale în scopuri necomerciale.

Persoana de contact: Valentina Bordian, Ofițeră de Comunicare în cadrul proiectului EVA; e-mail: valentina.bordian@unwomen.org

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.