Concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului a fost REDUS cu doi ani
Știri

Concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului a fost REDUS cu doi ani

Concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului a fost micșorat cu doi ani. Deputații au votat în lectură finală pentru ca acesta să fie oferit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani, și nu până la 6 ani cum este în prezent. Respectiv, contractul individual de muncă va putea fi suspendat în caz de concediu pentru îngrijirea copilului în vârstă de 4 ani, și nu 6 ani.

În documentul votat de parlamentari, se menționează că această problemă a fost discutată la mai multe niveluri de mai mult timp. Potrivit lor, principalele dezavantaje ale concediilor excesiv de lungi pentru îngrijirea copilului sunt următoarele:

  • reducerea participării femeilor cu copii mici pe piața muncii;
  • pierderea de către salariați a abilităților profesionale;
  • reducerea șanselor de a avansa în carieră/salarial;
  • discriminarea indirectă a femeilor la angajare și ulterior la promovare;
  • efecte negative asupra mărimii pensiei.

Autorii inițiativei sunt de părere că modificările vizate vor asigura concilierea vieții de familie cu activitatea profesională și vor avea un efect benefic atât pentru salariați, cât și pentru angajatori.

Deputații au mai votat pentru reducerea concediului suplimentar neplătit în cazul salariatului care a adoptat un copil nou-născut nemijlocit din maternitate sau l-a luat sub tutelă. Și în acest caz, concediul va fi oferit în baza unei cereri scrise pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.