Comisia Municipală a decis: Sunt permise ieșirile în parc și pe terenurile de joc din Chișinău
Știri

Comisia Municipală a decis: Sunt permise ieșirile în parc și pe terenurile de joc din Chișinău

Sursa foto: Diez.md

Locuitorii orașului Chișinău vor putea ieși în parcuri, în păduri și pe terenurile de joc, doar cu condiția să poarte masca și să nu se adune în grupuri mai mari de 3 persoane. Anunțul a fost făcut în această dimineață de primarul Ion Ceban, după ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Primarul susține că, ieri, Comisia a solicitat prim-ministrului să anuleze decizia privind interdicția de a ieși în parcuri, atât timp cât piețele, transportul public sau centrele comerciale își continuă activitatea. Decizia Comisiei o puteți citi AICI.

Conform documentului, este permisă aflarea persoanelor în spațiile publice: păduri, parcuri, Grădina zoologică din Chișinău, terenuri de sport, terenuri de joc, zone de agrement.

Juriștii Primăriei Chișinău au decis că este legală ieșirea în parcuri, însă nu vor fi permise grupurile mai mari de 3 persoane, cu excepția rudelor de gradul I-II. Purtarea măștii va fi obligatorie în cazul adulților în toate spațiile publice.

Deocamdată, Comisia Națională pentru Situații Excepționale nu a anunțat nicio reacție în acest sens.

Amintim că membrii Comisiei Naționale au decis ca, până pe data de 30 mai, ieșirile în parc, păduri, pe terenurile de joc și de sport, în zonele de agrement sau în alte spații publice să fie interzise în întreaga țară. Toate persoanele care se vor afla în afara domiciliului vor fi obligate să dețină asupra lor un act de identitate.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.