Cod Portocaliu de ninsori în toată țara. Ministerul Educației atenționează Direcțiile și instituțiile de învățământ
Știri

Cod Portocaliu de ninsori în toată țara. Ministerul Educației atenționează Direcțiile și instituțiile de învățământ

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Portocaliu de schimbare bruscă a vremii pe întreg teritoriul țării pentru zilele de 5-6 februarie curent. În acest context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării solicită Direcțiilor de învăţământ și conducătorilor instituţiilor de învăţământ să asigure securitatea elevilor, studenţilor şi angajaţilor din instituţiile subordonate.

Principalele recomandări sunt

  • menținerea unui regim termic optim în sălile de studii;
  • asigurarea stării tehnice a mijloacelor de transport şcolar;
  • asigurarea funcționării sistemelor de încălzire în regim normal în edificii, inclusiv în regim econom în perioada de noapte şi în zilele de odihnă, pentru a evita deteriorarea acestora în cazul temperaturilor joase.

În cazul unor situații excepționale, apelați la Serviciul de urgenţă 112 şi anunțați Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării la numerele de telefon: 022 227620 sau 022 233348, pe adresa electronică mecc@mecc.gov.md sau fax: 022 232388.

Menționăm că, în următoarele două zile, teritoriul țării va fi străbătut de un ciclon atlantic. Ca rezultat, vor cădea precipitații puternice sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori, izolat foarte puternice (20-25 l/m2). Pe firele electrice și crengi se vor depune polei și lapoviță.

Vor fi semnalate intensificări de vânt în rafale de până la 18-23 m/s, izolat de până la 25 m/s. Va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș. Pe data de 6 și 7 februarie, temperatura medie zilnică va scădea cu 5-7°C.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.