Siguranța familiei

Cinci reguli simple pentru siguranța online a copilului tău

Postat de iulie 7, 2016 No Comments

Copiii de azi s-au născut în era internetului și, în mod firesc, sunt atrași de ecrane. Pericolele ce îi pândesc în lumea virtuală sunt însă numeroase.

Potrivit unui studiu realizat în 2011 de Centrul Internațional „La Strada”, opt din zece copii adaugă persoane necunoscute în lista lor de prieteni pe rețelele de socializare. Patru din zece fac schimb de date personale cu persoane pe care le cunosc doar online, iar fiecare al zecelea copil primește o propunere indecentă.

Înainte de a-l lăsa să navigheze pe internet,  explică-i copilului ce îl așteaptă online și cum trebuie să descopere acest mediu, fără a se expune vreunui pericol. Pentru a folosi internetul în siguranță, specialiștii recomandă respectarea câtorva reguli simple:

  1. Asigură-te că cel mic nu scrie pe internet informații cu caracter personal: numere de telefon, adresă de domiciliu, instituția de învățământ etc.
  2. Stabiliți de comun acord că nu plasați fotografii pe internet. Acestea pot fi preluate de o altă persoană, modificate într-un mod nedorit și răspândite pe diverse site-uri.
  3. Învață copilul să nu deschidă fișiere expediate de persoane străine. Acestea pot conține viruși, imagini sau filme indecente.
  4. Dacă în timpul comunicării online, există persoane care îl fac pe copil să se simtă incomod, blochează adresele acestora.
  5. Învață copilul să refuze întâlniri cu persoane pe care le-a cunoscut doar online și să îți spună dacă primește astfel de invitații.

Este important ca cel mic să înțeleagă că și pe internet oamenii pot minte și pot răni pe cineva, chiar de la distanță, iar ecranul nu îl poate proteja. Internetul e un instrument uluitor de cunoaștere, dacă știi să navighezi cu precauție.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.