Cinci cărți pe care să le recomanzi adolescentului tău
Adolescent

Cinci cărți pe care să le recomanzi adolescentului tău

Odată cu apariția internetului și a dispozitivelor mobile, adolescenții preferă să-și petreacă timpul pe rețelele de socializare. De cealaltă parte, părinții încearcă diverse metode pentru a-i motiva să citească: îi cicălesc, îi obligă să citească anumite cărți, le iau telefoanele.

Specialiștii sunt de părere că adolescenții trebuie să-și aleagă singuri lecturile, iar rolul adulților este de a le recomanda anumite romane. Pentru a le stârni pofta de citit, am selectat cinci cărți pe placul tinerilor:

1. „De veghe în lanul de secară” de J.D. Salinger

Personajul principal al acestei cărți este Holden Caulfield, un adolescent rebel care face parte dintr-o familie cu o situație financiară foarte bună. Acesta își povestește ultimele lui zile petrecute la școală fiind pe cale de a rămâne corigent la mai multe materii.

2. „Căutând-o pe Alaska” de John Green

John Green este un scriitor îndrăgit de către adolescenți. „Căutând-o pe Alaska” prezintă povestea lui Miles Halter, un adolescent retras, care atunci când Alaska Young își face apariția în grupul său de prieteni acesta devine tulburat de sentimentele pe care ea i le provoacă.

3. Seria „Harry Potter” de J.K. Rowling

Cărțile îl au în centru pe tânărul vrăjitor Harry Potter care împreună cu tovarășii săi de magie Ron și Hermione învață magia la Hogwarts, dar și se confruntă cu forțele răului.

4. „Romanul adolescentului miop” de Mircea Eliade

Această operă a autorului român Mircea Eliade prezintă adolescența unui tânăr care caută împlinirea prin intermediul dragostei. Fiind scrisă sub forma unui jurnal personal, cartea se bucură de popularitate printre adolescenți.

5.„Hoțul de cărți” de Markus Zusak

În anul 1939, în Germania nazistă, Liesel și fratele ei mai mic sunt duși de către mama lor să locuiască la o familie socială în afara München-ului. Pe drum, Liesel își pierde fratele. Lângă mormântul lui, ea găsește un singur obiect, ascuns parțial în zăpadă. Este Manualul Groparului, prima ei carte furată. Pe măsură ce Liesel învață să citească ajutată de tatăl ei adoptiv, va începe să fure cărți de la incendierile de cărți organizate de naziști.

sursă foto: stemjobs.com

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.