Cinci accesorii pentru siguranța copilului pe bicicletă
Siguranța familiei

Cinci accesorii pentru siguranța copilului pe bicicletă

By 11/05/2016 No Comments

Mersul pe bicicletă este o modalitate excelentă de a face sport. Este distractiv atât pentru părinți, cât și pentru copii și se numără printre activitățile pe care familia le poate face împreună.

Pentru ca minorul să pedaleze în siguranță, convinge-te că poartă următoarele accesorii:

Casca

Rănile la față și la cap sunt cele mai severe. Mai mult decât atât, casca este obligatorie pentru toți membrii familiei, indiferent de durata călătoriei. Înainte de a ieși cu bicicleta, asigură-te că micuțul și-a pus casca și a fixat-o corect. O cască bună este potrivită pe mărimea copilului şi poate fi ajustată. Specialiștii recomandă ca aceasta să fie colorată și bine ventilată pentru a evita supraîncălzirea.

Hainele de protecție

Proprii mersului pe bicicletă, sunt viu colorate și conțin elemente fluorescente. Astfel, copilul va fi ușor observat de către șoferi și pietoni. Hainele trebuie să fie ușoare, pentru a nu îngreuna deplasarea. În magazinele specializate, hainele pentru ciclism sunt confecționate dintr-un material special și nu devin umede, chiar dacă cel mic a transpirat. Având echipament destinat acestui sport, copilul nu riscă să răcească.

Încălțămintea

Trebuie să fie închisă, cu fermoar sau șireturi. Șlapii, de exemplu, ar putea încurca copilului să pedaleze. Și, desigur, copilul nu trebuie să meargă pe bicicletă desculț!

Clopoțelul

Lasă-ți copilul să-l aleagă pe cel care-i place și învață-l cum să îl folosească. Clopoțelul îl va ajuta să prevină pietonii că se apropie și să aibă o plimbare plăcută și sigură.

Becurile și accesoriile reflectorizante

Sunt la fel de importante pentru siguranța călătoriei cu bicicleta. Sub formă de benzi, brățări sau bile, accesoriile luminoase și cele reflectorizante oferă vizibilitate copilului. Purtându-le, ești sigur că cel mic vede bine drumul și este ușor observat de ceilalți participanți la trafic.

Sursă foto: colley-law.com

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.