Chișinăul trece la Cod Portocaliu de COVID-19. Starea de urgență, prelungită până la 15 martie
Știri

Chișinăul trece la Cod Portocaliu de COVID-19. Starea de urgență, prelungită până la 15 martie

Sursa foto: forbes.ro/Foto-simbol

Starea de urgență în sănătate publică pe teritoriul Chișinăului a fost prelungită până pe data de 15 martie. Totodată, în municipiul Chișinău a fost instituită alertă de Cod Portocaliu, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Deciziile au fost luate astăzi de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. Responsabilii din sănătate estimează că, în următoarele zile, în Chișinău, vor fi înregistrate circa 1.000 de cazuri și mai mult, precum și că 20% dintre persoane vor avea nevoie de spitalizare.

Deocamdată, nu au fost anunțate noi restricții nici în Chișinău, nici la nivel național, dar autoritățile au anunțat că vor reveni în următoarele zile cu detalii, în contextul în care varianta Omicron a fost depistată în Republica Moldova.

În continuare, sunt obligatorii respectarea distanței fizice și purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public, la stațiile de așteptare, la toate evenimentele publice în spațiile deschise cu aglomerații umane.

Hotărârea poate fi citită integral AICI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.