Chestionar pentru părinți: Ce notă pui meniului din grădinița unde merge copilul tău?
Știri

Chestionar pentru părinți: Ce notă pui meniului din grădinița unde merge copilul tău?

Sursa foto: chisinau.md

Direcția generală educație, tineret și sport Chișinău invită părinții să se implice în procesul de îmbunătățire a meniului-model unic din grădinițe. Tot ce trebuie să faceți este să completați un chestionar despre calitatea produselor alimentare din grădinița unde merge copilul vostru.

Chestionarul nu conține informații despre datele personale. Răspunsurile vor fi folosite în cadrul procesului de monitorizare a alimentației corecte și sănătoase a copiilor din instituțiile de educație timpurie din orașul Chișinău, conform metodologiilor si procedurilor interne, în măsura în care vor fi considerate utile și concludente.

Chestionarul poate fi accesat AICI.

Menționăm că meniul-model este întocmit de două ori pe an pentru perioada iarnă–primăvară şi vară-toamnă, în conformitate cu prevederile meniului-model recomandat de Ministerul Sănătății prin ordinele MS nr. 638 din 12.08.2016 și MS nr. 910 din 02.10.2020.

Începând cu 1 februarie curent, în toate instituţiile de educaţie timpurie din oraşul Chişinău este implementat meniul-model unic, adică în toate grădinițele sunt livrate produse de aceeași calitate, origine și la același preț. Conform recomandărilor, în meniu trebuie să existe zilnic un aport de fructe și legume proaspete, pâinea să fie din făină integrală, cantitatea zilnică de crupe, paste făinoase, grăsimi și sare să fie redusă.

Anterior, primarul general, Ion Ceban, a solicitat responsabililor din domeniul educației, împreună cu managerii instituțiilor, să revadă meniul unic în instituțiile de educație timpurie, după ce a fost sesizat precum că mai multe produse alimentare ajung la gunoi, din cauză că preșcolarii nu le mănâncă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.