Ceremoniile pentru botez, cumetrii, zile de naștere sau nunți, interzise, indiferent de numărul participanților
Știri

Ceremoniile pentru botez, cumetrii, zile de naștere sau nunți, interzise, indiferent de numărul participanților

Sursa foto: Simbol/belvedere.md

Organizarea ceremoniilor de orice fel, în orice instituție, indiferent de statutul public sau privat, va fi interzisă în perioada de urgență în sănătatea publică, adică până pe data de 30 iunie, chiar dacă numărul participanților va fi mai mic de 50 de persoane. Interdicția ar putea fi prelungită, în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel național.

Prevederea se regăsește în Hotărârea nr. 16 din 18 iunie, 2020 care a fost publicată astăzi pe pagina Guvernului.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menționat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că propunerea de a fi interzisă desfășurarea ceremoniilor, indiferent de numărul participanților, a fost susținută de toți membrii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, din cauza aglomerațiilor de oameni, respectiv a riscului înalt de infectare:

„Am constatat că încă nu a fost relansată activitatea sectorului HoReCa, dar deja au fost organizate atât sâmbătă, cât și duminică anumite ceremonii pe platforma alimentației publice. Chiar ieri, colegii au înaintat la Comisia Extraordinară de Sănătate Publică propunerea de a interzice desfășurarea ceremoniilor, indiferent de numărul participanților, precum nunți, cumetrii, zile de naștere sau alt gen de activități, reieșind din situația epidemiologică existentă, pentru că sunt aglomerări cu risc înalt. De aceea, la etapa respectivă, ele sunt interzise”.

În schimb, au fost relansate serviciile de coafură (spălare, vopsire, aranjare și tuns, coafat, nuanțat, ondulat, îndreptat), cu respectarea strictă a măsurilor de control și prevenire COVID-19. Alte servicii de înfrumusețare sunt interzise până pe data de 30 iunie.

Comisia Extraordinară a mai permis să fie reluate competițiile de fotbal la Cupa Moldovei, ediția 2019-2020, în perioada 21-30 iunie, 2020 (meciurile semifinale, tur-retur și finala mare), precum și să fie dat startul Campionatului Național de Fotbal, ediția 2020-2021 începând cu 3 iulie, 2020, organizate exclusiv de către Federația Moldovenească de Fotbal, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Vor fi reluate și antrenamentele în aer liber pentru sportivii legitimați de către Federația de Canotaj, Federația de Tir cu Arcul, Federația de Turism Sportiv, Federația de Alpinism și Escală, Federația de Ciclism, Federația de Orientare Sportivă, Federația de Radiosport, Federația Națională de Tir Sportiv Aplicat, Federația de Baseball și Softball, cu respectarea măsurilor de protecție și de prevenire a răspândirii COVID-19.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.