Școlar

Ce activități preferă părinții din Moldova pentru copiii lor, în vacanța de vară

Postat de iulie 4, 2016 No Comments

Pe parcursul anului școlar, copiii învață, fac temele pentru acasă și practică un sport sau au un hobby. Ce se întâmplă odată cu venirea vacanței de vară? Părinții au un rol important în gestionarea timpului liber pe care îl are școlarul. Tot ei trebuie să-și îndrume copilul să petreacă vacanța într-un mod interesant și educativ.

Ultimul studiu realizat de Magenta Consulting dezvăluie preferințele părinților din țara noastră în materie de activități pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 10 ani. Potrivit datelor, cei mai mulți dintre moldoveni (60%) au numit sportul (jocurile de volei, baschet, fotbal) drept cea mai potrivită activitate pentru băieții de 8-10 ani. Pe locul doi, se situează lectura, aleasă de fiecare al doilea intervievat, pe când 36% consideră că băieții trebuie să se joace cu constructorul.

Topul arată diferit în cazul fetelor de 8-10 ani. Lectura este plasată de părinți pe primul loc. Tot conform sondajului, 56% dintre părinți cred că fetele trebuie să-și ajute mamele în gospodărie. Clasamentul este încheiat cu jocurile în aer liber, alese de jumătate dintre moldoveni.

Jocuri pentru Baieti

Cele mai bune jocuri pentru băieți cu vârsta de 8-10 ani,  %

Jocuri pentru Fete

Cele mai bune jocuri pentru fete cu vârsta de 8-10 ani, %

Este îmbucurător faptul că circa jumătate de moldoveni consideră lectura foarte importantă, atât pentru fete, cât și pentru băieți. Întrucât jocurile pe calculator au obținut pondere destul de mică, putem trage concluzia că părinții înțeleg necesitatea investirii timpului în educație.

Suntparinte.md te îndeamnă să petreci cât mai mult timp cu copilul tău pe parcursul vacanței de vară! Puteți citi împreună, organiza picnicuri, vizita muzee și face sport împreună. La fel de important este ca activitățile petrecute cu copilul să nu încurajeze dezvoltarea unor stereotipuri. Nu este nimic în neregulă dacă fetița va alege să joace fotbal sau dacă băiețelul o va ajuta pe mama la bucătărie. Încurajează-ți copilul să gândească liber și să învețe de toate – îi vor fi de folos în viață.

Sursă foto: activitiesforsmartkids.com

Lasă un comentariu