Câte cazuri de COVID-19 sunt acum în Moldova? Află în timp real pe ACEASTĂ platformă
Știri

Câte cazuri de COVID-19 sunt acum în Moldova? Află în timp real pe ACEASTĂ platformă

Începând de astăzi, 20 martie, în Republica Moldova este activă o platformă online care prezintă situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în țară.

Platforma globală a fost adaptată pentru Republica Moldova de către o companie locală la solicitarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu susținerea Fondului ONU pentru Populație (UNFPA), în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Oficiul Coordonatorului Rezident ONU în Moldova.


Aceasta poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil. Trebuie doar să alegi versiunea din partea dreaptă a platformei. Apasă AICI: COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi


Platforma ArcGIS COVID-19 este una globală, fiind produsul comun al Institutului John Hopkins (SUA) și companiei Esri (SUA), fiind utilizată în prezent în zeci de țări din lume pentru a monitoriza epidemia de Coronavirus.

În R. Moldova, platforma va monitoriza mai mulți indicatori, printre care: numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 confirmate și suspecte, numărul deceselor, numărul persoanelor recuperate. Datele sunt dezagregate după vârstă, gen, proveniență geografică, timpul înregistrării cazului (ziua/luna), inclusiv cazurile confirmate în rândul femeilor însărcinate, ceea ce permite înțelegerea detaliată a situației.

Platforma cu privire la situația COVID-19 în Republica Moldova poate fi vizualizată pe site-ul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, accesând banerul COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi.

Platforma va activa în regim non-stop și va putea fi ajustată la necesitate cu noi opțiuni și indicatori.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.