Careurile vor fi permise în Chișinău doar pentru clasele absolvente
Știri

Careurile vor fi permise în Chișinău doar pentru clasele absolvente

By 27/05/2021 mai 28th, 2021 No Comments

Sursa foto: tvrmoldova.md

Careurile destinate Ultimului Sunet vor fi permise pe data de 31 mai, în Chișinău, însă doar pentru clasele a IV-a, a IX-a și a XII-a. Acestea vor fi desfășurate în aer liber. Decizia a fost luată astăzi de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău.

Purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie pentru toți participanții la careu. În cazul celorlalte clase, vor fi organizate ore de diriginție, în sălile de clasă.

Menționăm că, tot astăzi, Comisia a decis să fie permisă comasarea grupelor de copii și transferurile la alte grădinițe în contextul desfășurării lucrărilor de reparație în unele instituții. Va mai fi permisă organizarea odihnei și întremării elevilor în vara anului 2021, cu prezența fizică a unui număr maxim de 15 elevi în grupă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică. Va fi antrenat în aceste activități doar personalul care a fost imunizat.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat că „Ultimul sunet” din acest an va fi organizat în instituțiile de învățământ general din țară în baza deciziilor Comisiilor teritoriale extraordinare de sănătate publică, în funcție de gradul de alertă stabilit pentru fiecare localitate.

Instituțiile de învățământ vor stabili formatul, condițiile de desfășurare a activităților dedicate „Ultimului sunet” (după caz, orar decalat pentru participanți), în funcție de numărul de elevi și de spațiul disponibil pentru astfel de activități.

Alte activități festive destinate elevilor pe parcursul zilei de 31 mai nu vor fi admise în incinta instituțiilor de învățământ.

Toate deciziile Comisiei pot fi citite AICI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.