Careurile de 1 septembrie vor fi interzise în acest an
ȘcolarȘtiri

Careurile de 1 septembrie vor fi interzise în acest an

Sursa foto: tvrmoldova.md

În acest an, careurile vor fi interzise, chiar dacă numărul elevilor prezenți la festivitate va fi mai mic de 50 de persoane. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Anunțul a fost făcut în această seară de premierul Ion Chicu, care a precizat că festivitatea va fi interzisă inclusiv în cazul elevilor care vor merge în clasa întâia și al absolvenților de liceu.

Procesul educațional va începe la 1 septembrie doar în școlile care vor respecta Reglementările speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic de COVID-19.

Decizia de a redeschide școlile și grădinițele va aparține fondatorului instituțiilor. Totuși, premierul a precizat că, dacă școala sau grădinița nu va întruni toate condițiile impuse, aceasta nu va fi redeschisă. O condiție obligatorie este ca instituțiile să fie dotate cu dezinfectanți și termometre.

În acest context, vor fi alocate 31 de milioane de lei pentru procurarea dezinfectanților și a echipamentelor de protecție. De asemenea, 105 milioane de lei vor fi alocate pentru remunerarea cadrelor didactice care vor munci mai mult în perioada următoare. Procesul de studii în universități va fi reluat mai târziu, nu la 1 septembrie.

La rândul său, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat că a aprobat astăzi Reglementările speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic de COVID-19, pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar. Acestea urmează să fie făcute publice.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.