Care sunt regulile pentru a organiza matineele destinate sărbătorilor de iarnă în școli și grădinițe
Preșcolar

Care sunt regulile pentru a organiza matineele destinate sărbătorilor de iarnă în școli și grădinițe

Sursa foto: Observatorul de Nord

Sărbătorile de iarnă nu sunt un motiv pentru acumulările ilicite de bani. Direcţia generală educație, tineret și sport Chișinău atenționează directorii instituțiilor de învățământ general privind interdicția de a colecta bani și îndeamnă administrația să informeze angajaţii din instituție, părinții și elevii.

În contextul organizării matineelor/activităților destinate sărbătorilor de iarnă, Direcția educație anunță următoarele reguli:

Distracțiile pentru copii/elevi vor fi organizate fără participarea părinților, animatorilor, actorilor, cameramanilor, fotografilor și a altor persoane străine. Închirierea costumelor pentru copii este interzisă.

Distracțiile vor fi organizate doar în cadrul grupei/clasei sau în aer liber cu respectarea distanței fizice și a orarului de activitate a instituției.

Colectările de bani pentru cadouri, brad, jucării de brad etc. sunt interzise.

Conform Ordinului emis de Direcția educație, sunt interzise:

  • colectarea de bani pentru presupusele taxe de înmatriculare în instituţiile cu finanţare de la buget, asigurarea cu manuale de alternativă, prestarea serviciilor educaţionale suplimentare la programele de studii, consultaţii academice, efectuarea lucrărilor de reparaţie, amenajarea şi dotarea instituţiilor de învăţământ, organizarea activităţilor extraşcolare;
  • acceptarea altor beneficii din partea copiilor/elevilor şi familiilor acestora.

În cazul nerespectării prevederilor actelor legislative ce interzic colectările ilicite de bani, persoanele găsite vinovate vor fi trase la răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.