Caracteristicile copilului Taur: Știe ce vrea și, atunci când se încăpățânează, este greu să îi reziști
Util pentru părinți

Caracteristicile copilului Taur: Știe ce vrea și, atunci când se încăpățânează, este greu să îi reziști

În urma unui parteneriat încheiat între Suntparinte.md și astrologul din România Maria Sârbu, vom publica o serie de materiale în care vă vom prezenta principalele caracteristici și trăsături ale copiilor, în funcție de zodie. Totodată, astrologul român va veni cu sfaturi pentru părinți.

Astăzi vă prezentăm principalele caracteristici și trăsături de personalitate ale copilului din zodia Taur.

Copiii născuți în zodia Taur sunt unii dintre cei mai încăpățânați, plângăcioși și lacomi. Ei vor dori să stea în brațele părinților și se vor obișnui imediat, fiind apoi greu de dezvățat, aproape imposibil.

Dolofani și mâncăcioși, ei pot avea probleme mai des cu gâtul și se vor supăra dacă îi scoți din confortul lor. Odată obișnuiți cu binele, ei vor dori mereu să aibă parte de același confort – nu neapărat să îl depășească, dar mai ales să îl păstreze. Așa vor face și cu jucăriile, cu alte lucruri și cu oamenii care le plac.

Ei au o imunitate mai puternică decât alți copilași și sunt frumoși, veseli și docili. Dacă părinții le vor oferi un bun exemplu, ei se vor dezvolta frumos și vor deveni acei adolescenți care își văd de treaba lor. Dacă însă nu au acasă un model plăcut, atunci ei vor căuta în exteriorul familiei și își vor face mulți prieteni de diferite vârste.

Dacă ai un copil Taur, atunci ai nevoie de bani și să știi să îl ocrotești pentru binele lui. Este un copil care își dorește multe lucruri și știe foarte bine ce vrea, iar atunci când se încăpățânează este greu să îi reziști. Fie devine plângăcios, fie te ceartă, fie caută cumva să te înduplece. Iar după ce obține, este liniștit și fericit.

Nu îi promite fără să te ții de cuvânt și evită să îi spui ceea ce nici un copil Taur nu trebuie să audă: „noi nu ne permitem” sau „nu avem bani”. El se va destabiliza și mai târziu îi vor trebui mulți ani să învețe să aprecieze banii și să își șteargă programele negative. Așadar, părinții copiilor Taur au nevoie să fie foarte pragmatici și ei, iar dacă nu sunt, atunci vor învăța de la copil. Pentru binele lui evitați să îi faceți o părere proastă despre bani, despre bunurile de lux sau despre ceea ce își dorește, tocmai pentru a și le dori și pentru a le realiza mai târziu.

Dacă nu vă permiteți anumite cumpărături, atunci evitați să spuneți acel „Nu” hotărât și oferiți alternative: „luna viitoare”, „când vei lua premiu”, „când voi lua salariu” etc. și chiar încurajați atitudinea de a dărui, vorbind despre ceea ce își va cumpăra el când va fi mare și ce cadou vă doriți voi ca părinți mai târziu de la el.

Copilul Taur este cel mai concret dintre copii și vrea ca și tu, ca părinte, să fii concret. Dacă îi întrerupi acest har prin sintagme și contexte de viață, atunci el va risca să își caute identitatea până la maturitate și, de regulă, până la 40-42 de ani.

Cum să educi optim copilul Taur?

Să îi încurajezi manierele, eticheta, să-i spui să fie un exemplu și să îi dezvolți viziunea despre ce frumos este pe Pământ: cât de delicioasă este supa pe care o faceți împreună, cum crește puietul și devine copac bătrân, cum sunt anotimpurile și formele de relief, tradiția și istoria. Astfel el va deveni un matur fericit. Acel Tauri care a avut familii dezbinate sau părinți mai puțin preocupați, la maturitate, își va căuta jobul sau businessul pe care să îl cultive cu plăcere și care să-i asigure stabilitate financiară.
Magia copilăriei lui vor fi plăcerile pe care și le va promite pentru tot restul vieții și le va realiza, dacă îl vei susține prin permisiune, și nu prin interdicții.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.