Candidații restanțieri vor primi, în acest an, diploma de bacalaureat, fără a susține examenul
Știri

Candidații restanțieri vor primi, în acest an, diploma de bacalaureat, fără a susține examenul

Sursa foto: adevarul.ro

Candidații restanțieri care urmau să susțină bacalaureatul în luna iulie curent vor primi diploma de absolvire a liceului, fără a susține examenul. Măsura mai este valabilă pentru persoanele care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățământ superior, pentru cei care au solicitat susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat, precum și pentru candidații restanțieri care urmau să susțină examenul de absolvire a gimnaziului.

Parlamentul a votat astăzi proiectul de lege pentru modificarea articolului 1 din Legea nr. 71/2020 privind anularea examenelor naționale de absolvire.

Pentru persoanele care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățământ superior și persoanele care au solicitat susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat, care s-au înscris, în termenele stabilite, pentru a susține bacalaureatul în sesiunea de examene 2020, notele pentru probele de examen reprezintă media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a mediilor anuale, obținute de elevi pe parcursul claselor a X-a – a XII-a în învățământul liceal/anilor de studii I–III în învățământul profesional tehnic postsecundar/clasei a XI-a și a anului I compensator de studii în învățământul superior/claselor a X-a – a XII-a, după caz, a XI-a – a XII-a, în învățământul echivalent învățământului liceal la disciplinele respective.

Pentru candidații restanțieri care s-au înscris, în termenele stabilite, pentru a susține bacalaureatul în sesiunea de examene 2020, notele pentru probele de examen care au fost promovate în sesiunile anterioare sunt recunoscute. Notele pentru probele de examen care nu au fost promovate în sesiunile anterioare reprezintă media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a mediilor anuale, obținute de elevi pe parcursul claselor a X-a – a XII-a în învățământul liceal/anilor de studii I–III în învățământul profesional tehnic postsecundar/clasei a XI-a și a anului I compensator de studii în învățământul superior/claselor a X-a – a XII-a, după caz, a XI-a – a XII-a, în învățământul echivalent învățământului liceal la disciplinele respective.

Pentru candidații restanțieri care s-au înscris, în termenele stabilite, pentru a susține examenele de absolvire a gimnaziului în sesiunea de examene 2020, notele pentru probele de examen care au fost promovate în sesiunile anterioare sunt recunoscute. Notele pentru probele de examen care nu au fost promovate în sesiunile anterioare reprezintă media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a mediilor anuale, obținute de elevi pe parcursul claselor VII–IX la disciplinele respective.

Diploma de bacalaureat va permite elevilor să participe la admiterea în învățământul superior și în învățământul profesional tehnic postsecundar nonterțiar.

Examenele de absolvire a gimnaziului urmau să fie desfășurate în perioada 02-07 iulie, 2020. Bacalaureatul – în perioada 03-17 iulie, 2020.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.