Cadrele didactice cu funcții de conducere vor primi bani pentru procurarea materialelor didactice
Știri

Cadrele didactice cu funcții de conducere vor primi bani pentru procurarea materialelor didactice

6.300 de cadre didactice cu funcții de conducere vor primi compensația financiară de 2.000 de lei anual, începând cu 2019. Inițial, aceasta era acordată doar pedagogilor și educatorilor. Totodată, mecanismul de acordare a compensațiilor bănești anuale va fi simplificat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern. 

Conform noilor prevederi, va fi exclusă obligativitatea de prezentare a documentelor care confirmă achiziționarea bunurilor respective. Compensațiile bănești vor putea fi folosite pentru procurarea suporturilor didactice, a tehnicii de calcul, precum și a produselor software, necesare pentru desfășurarea activităților de instruire în regim online. Pentru implementarea proiectului sunt necesare circa 12,6 milioane de lei.

Totodată, Guvernul a aprobat azi o Hotărâre potrivit căreia aproape 1.200 de persoane cu funcții de conducere din cadrul instituțiilor de învățământ vor primi sporuri salariale pentru deținerea gradului managerial.

Sporul pentru eficiență managerială va fi achitat în funcție de gradul obținut în urma atestărilor profesionale:

  • Pentru gradul managerial doi – 300 de lei
  • Pentru gradul managerial unu – 600 de lei
  • Pentru gradul managerial superior – 1.000 de lei

Modificările vizează și 140 de cadre de conducere din instituțiile de învățământ cu autogestiune financiar-economică, și anume cei din învățământul profesional tehnic. Aceștia vor beneficia de majorarea claselor de salarizare, în funcție de gradele manageriale deținute:

  • cu 2 clase succesive pentru gradul managerial doi
  • cu 4 clase succesive pentru gradul managerial unu
  • cu 6 clase succesive pentru gradul managerial superior

În același timp, documentul prevede acordarea premiului anual pentru rezultatele activității persoanelor care dețin funcții de demnitate publică și funcționarilor publici din administrația publică locală. Acesta va fi achitat în funcție de veniturile suplimentare obținute de către autoritățile locale în anul bugetar 2018. Cuantumul unui premiu nu va depăși 3 salarii lunare (de funcție) calculate pentru luna noiembrie a anului trecut.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.