Burse de excelență pentru cei mai buni absolvenți de liceu, la Universitatea de Stat din Moldova
Știri

Burse de excelență pentru cei mai buni absolvenți de liceu, la Universitatea de Stat din Moldova

Absolvenţii de liceu care au obținut rezultate excelente la olimpiadele naționale și internaţionale sau la alte competiţii prestigioase vor fi susținuți financiar de Universitatea de Stat din Moldova (USM). Programul „Bursa de Excelență”, lansat pentru admiterea 2017, este destinat candidaţilor care aleg domeniile Matematică, Fizică, Informatică, Biologie și Chimie.

Proiectul social presupune acordarea pe toată perioada studiilor de licenţă realizate la USM, cu confirmarea obligatorie prin rezultate excelente academice în perioada sesiunilor de examinare, a trei categorii de Burse de Excelenţă:

  1. Bursă în valoare de 1500 lei/lună şi cazare gratuită în cămin pentru candidaţii cu rezultate remarcabile la olimpiadele republicane.
  2. Bursă în valoare de 2000 lei/lună şi cazare gratuită în cămin pentru candidaţii cu rezultate remarcabile la competiţiile internaţionale prestigioase.
  3. Bursă în valoare de 3000 lei/lună şi cazare gratuită în cămin pentru candidaţii cu rezultate remarcabile la olimpiadele internaţionale.

Locurile gratuite în căminele USM vor fi oferite la solicitarea bursierului.

Totodată, Universitatea de Stat din Moldova oferă locuri bugetare pentru candidaţii la studii de licenţă la specialităţile:

  • Matematică, Fizică, Informatică, Chimie şi Biologie – cu media de concurs nu mai mică de 8,00;
  • știinţe sociale şi umaniste – cu media de concurs nu mai mică de 9,00.

Candidaţii care au depus dosarul de admitere la USM, prin platforma e-Admitere, vor fi scutiţi de taxa de înscriere.

Menționăm că, al şaselea an, Universitatea de Stat din Moldova sărbătoreşte „Gala Performanţelor” în cadrul căreia şefii de promoţie de la programele de licenţă sunt înmatriculaţi la studiile de master la locurile bugetare USM.

Al treilea an consecutiv, candidaţilor la studii de licenţă cu medii de concurs înalte le sunt oferite locuri bugetare USM. De asemenea, sunt susţinuţi prin scutiri de taxă şi studenţii cu performanţe academice, inclusiv sportivii de performanţă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.