PreșcolarȘtiri

„Bunele, pentru ce sunt oglinzile de pe acoperișul casei?”. Vizionați primul desen animat despre energia verde

Postat de iulie 3, 2018 No Comments

„Pentru ce sunt oglinzile de pe acoperișul casei?”, „Morișca de la marginea satului e tot pentru a încălzi apa?” – sunt doar câteva dintre întrebările la care bunicul i-a răspuns lui Nicușor. Este vorba despre un desen animat informativ despre sursele alternative de energie, realizat, în premieră, de Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE). 

Primii care au vizionat desenul animat și au învățat cum poate fi folosită energia verde au fost copiii de la Grădinița nr. 225 din sectorul Ciocana. Reprezentanții AEE au oferit copiilor o lecție distractivă despre eficiența energetică. Prin cântec și joc, cei mici au învățat ce înseamnă și cum lucrează panoul fotovoltaic, colectorul solar, turbina eoliană, pompa geotermală și alte tehnologii eco.

„Agenția pentru Eficiență Energetică și-a asumat responsabilitatea de a participa activ în procesul de educație a generației tinere cu privire la consumul inteligent de energie. Copiii trebuie să înțeleagă, chiar de mici, că soarele, vântul, apa, pământul și biomasa sunt surse de energie sigure, care ne ajută să păstrăm planeta curată. Acestea ne ajută să avem energia produsă la noi acasă și să creștem gradul de securitate energetică a țării”, a declarat Alexandru Ciudin, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică.

Pentru ca noua informație să fie mai bine asimilată, Agenția pentru Eficiență Energetică le-a făcut o adevărată sărbătoare copiilor de la grădiniță. Aceștia au avut parte de un spectacol cu animatori, show cu bule de săpun, jucării eco, materiale informative, baloane și multe alte surprize.

Desenul animat va fi distribuit în toate instituțiile de învățământ preșcolar din țară. Totodată, producția video va fi difuzată la posturile TV și pe portalurile informaționale de specialitate.

Sursa foto: Agenția pentru Eficiență Energetică 

Lasă un comentariu