Știri

Bugetarii vor avea parte de 3 minivacanțe în 2019, dar le vor recupera în zilele de sâmbătă

Postat de noiembrie 28, 2018 No Comments

În anul 2019, bugetarii vor avea parte de trei minivacanțe. Astfel, zilele de 30 aprilie, 10 mai și 26 august vor fi considerate zile de odihnă. O hotărâre de Guvern în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv.

Salarații vor avea parte de zile libere în următoarea perioadă: 27 aprilie – 1 mai (în contextul Sărbătorilor Pascale); 9 – 12 mai (de Ziua Victoriei/Ziua Europei); 24-27 august (Ziua Independenței).

Totuși, bugetarii vor trebui să recupereze timpul petrecut acasă. Aceștia vor ieși la muncă în zilele de sâmbătă – 13 aprilie, 18 mai și 17 august.

Nu vor avea obligaţia de a se prezenta la serviciu în ziua considerată zi lucrătoare salariaţii care în ziua considerată zi de odihnă nu se vor afla în raporturi de muncă cu unitatea în cauză, salariaţii ale căror contracte individuale de muncă vor fi suspendate la data respectivă, precum şi salariaţii care în ziua respectivă se vor afla în concediu medical, în concediu de maternitate, în concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani, în concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani, în concediu de odihnă anual, în concediu neplătit şi în concediu de studii.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.