Bufetele în școli vor fi interzise. Detalii despre cum vor fi hrăniți elevii în noul an școlar
Școlar

Bufetele în școli vor fi interzise. Detalii despre cum vor fi hrăniți elevii în noul an școlar

Sursa foto: suntparinte.md

Bufetele în școlile din Republica Moldova vor fi interzise, chiar dacă elevii vor merge la lecții începând cu 1 septembrie. În situațiile posibile, elevii vor primi individual porţiile de mâncare. Regula se regăsește în lista recomandărilor privind funcţionarea blocului alimentar în cadrul instituţiei de învăţământ, pentru a preveni COVID-19.

Mâncarea va putea fi servită în sala de mese sau în alte încăperi mai spațioase, cum ar fi sala de sport, biblioteca şi alte zone comune. Cadrele didactice vor asigura păstrarea distanţei dintre persoane, în funcție de numărul de persoane şi dimensiunea camerei unde elevii vor mânca.

Elevii care vor sta la rând pentru a-şi lua mâncarea vor respecta distanţa fizică. Cadrele didactice sunt îndemnate să se asigure că aceiaşi elevi mănâncă mereu împreună.

De asemenea, mâncarea va putea fi servită în încăperea în care elevii îşi vor desfășura activitatea, situație în care elevii vor primi mâncarea gata porţionată.

Elevii vor fi informați să nu atingă mâncarea sau băuturile celorlalţi şi să nu folosească aceleaşi tacâmuri. Accesul altor persoane în spaţiul folosit pentru a lua masa, atât timp cât elevii sunt prezenţi (de exemplu, pentru curăţenie, reparaţii), va fi limitat. Copiii din clasele primare vor fi supravegheaţi de către dirigintele de clasă în momentul igienizării mâinilor.

Zilnic, la sosirea şi plecarea de la serviciu, va fi măsurată temperatura tuturor angajaţilor, folosind un termometru fără contact, şi va fi analizată starea lor de sănătate. Toate datele vor fi notate într-un registru de sănătate. Personalul cu temperatură corporală crescută, simptome respiratorii şi alte simptome de boală infecţioasă nu va fi primit la serviciu.

Angajații vor scrie o declarație pe propria răspundere precum că sunt sănătoși, în baza căreia vor putea primi acces în blocul alimentar din cadrul instituţiei.

Conținutul integral al Instrucțiunii îl puteți citi AICI, începând cu foaia nr. 15.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.