Brandul de pufuleți „Cristinuța” trebuie să retragă toate produsele unde, pe ambalaj, apare o fetiță în costum de baie
Știri

Brandul de pufuleți „Cristinuța” trebuie să retragă toate produsele unde, pe ambalaj, apare o fetiță în costum de baie

Ambalajul pufuleților „Cristinuța”, în care apare o fetiță în costum de baie pe plajă, are un caracter sexist și lezează demnitatea. Decizia a fost anunțată de Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, după ce un grup de activiste a depus o cerere în care a menționat că producătorul a folosit imagini sexiste. Despre aceasta a scris activista Alina Andronache pe pagina de Facebook „Vlogul unei Mame Feministe”. 

Cererea a fost depusă de grupul de activiste Alina Andronache, Elena Rățoi, Elena Nofit, Anna Susarenco și Victoria Puiu. Inițial, acestea au expediat o scrisoare companiei producătoare în care au atenționat că acest ambalaj este unul sexist, care promovează sexualizarea precoce a fetelor și este interzis de lege, solicitând să fie scos acest ambalaj din vânzare, mai ales că produsul este destinat copiilor și e produs în cantități foarte mari.

„Le-am dat 30 de zile pentru răspuns și eram gata să ne întâlnim pentru a le explica unde greșesc. N-am primit niciun răspuns, iar ulterior ne-am adresat la Consiliul pentru egalitate. Consiliul pentru egalitate a înștiințat compania despre cererea depusă de noi. Compania producătoare a venit cu un răspuns în care scria că nu înțelege din ce considerente ar trebui „la cerința unor terți” să-și retragă produsul, la insinuări și acuzări neîntemeiate.

Totodată, compania producătoare a ținut să ne amenințe pe noi prin acea scrisoare că, pentru denunțuri calomnioase și denigrante, intervine răspunderea juridică. Pe 18 octombrie 2019 a avut loc ultima ședință în care reprezentanții companiei producătoare ne-au amenințat, ne-au insultat și ne-au intimidat deja în persoană, chiar în fața membrilor Consiliului pentru egalitate”, a menționat Alina Andronache pe pagina de Facebook Vlogul unei Mame Feministe.

În cele din urmă, Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a decis că ilustrațiile de pe ambalaj au un caracter sexist. Ca urmare a acestei decizii, compania „Sevex Prim SRL”, care produce pufuleții, urmează să retragă din comercializare ambalajul sexist și să nu mai admită situații similare în viitor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.