Știri

Azi trebuie să mergi cu familia la muzeu! Programul complet pentru „Noaptea Europeană a Muzeelor”

Postat de mai 19, 2018 No Comments

Peste 60 de muzee și instituții de cultură din Chişinău şi din întreaga republică îşi vor deschide larg uşile în această seară. Pe lângă posibilitatea de a admira expoziţiile permanente, muzeele au pregătit surprize plăcute şi activităţi distractive pentru toată familia. Astfel, în întreaga țară va fi marcată cea de-a 14-a ediție a Nopții Europene a Muzeelor.

Muzeul Național de Artă al Moldovei, orele 18:00-00:00

Vă invită să vizitați expozițiile temporare inaugurate cu această ocazie și să audiați recitaluri de muzică susținute de interpreți remarcabili. Studenții de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice vor realiza portrete pentru vizitatori.

(apasă pe imagine pentru a mări)

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei, orele 10:00-00:00

La ora 15:00 va avea loc inaugurarea „Foișorului pentru muzică” din Grădina Botanică a Muzeului, care se va deschide publicului după lucrările de conservare și restaurare, precum și lansarea seriei de mărci poștale „Tezaurul de la Lărguța”. La ora 21:00 va avea loc concertul „ETHNO-WORLD MUSIC-AFRICAN SPIRIT”, al ansamblului „Tamala” din Mali, Africa.

(apasă pe imagine pentru a mări)

Muzeul Național de Istorie a Moldovei, orele 18:00-00:00

Veți avea parte de spectacole muzicale, reprezentări artistice, cinema în aer liber, ateliere de mânuire a armelor medievale și de tir electronic, expunere de motociclete vechi și noi. Copiii își vor pune în valoare talentele la atelierele de creație, precum și istețimea la jocurile interactive. La ora 18:00 va avea loc reprezentaţia „Tradiţii militare. Între trecut, prezent şi viitor”, susţinută de studenţii Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, iar la 20:00 – recital de muzică clasică de mare popularitate oferit de Cvartetul Naţional de Coarde al Sălii cu Orgă din Chişinău.

Intrarea va fi liberă, cu excepția expozițiilor „Comorile trecutului” (biletul – 10 lei) și „Instrumente medievale de tortură” (biletul – 80/60 lei). Programul îl găsiți AICI.

(apasă pe imagine pentru a mări)

Parlamentul Republicii Moldova, orele 19:00-22:00

Va participa în premieră cu o expoziție de fotografii, o expoziție de mașini de epocă și o proiecție de film, cu începere la ora 19:00 până la 22:00, în scuarul Parlamentului.

Muzeul de istorie a orașului Chișinău, orele 10:00-00:00

Și ușile Muzeului de istorie a orașului Chișinău, din incinta Turnului de Apă, vor fi deschise între orele 10:00 – 24:00 cu expoziția „Patrimoniul dispărut”.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vă îndeamnă să publicați pe pagina evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția 2018” de pe Facebook fotografii cu exponatele cele mai îndrăgite şi colecţiile care v-au impresionat pentru a dezvălui patrimoniul cultural naţional şi mondial. Utilizați hashtagul #noapteamuzeelormd2018.

Programul integral pentru fiecare muzeu din țară îl vedeți mai jos:

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.