Știri

Au „invocat” spiritele zăpezii și minunea a avut loc! Zeci de copii și părinți au chemat fulgii de nea la Târgul de Crăciun

Postat de ianuarie 13, 2018 No Comments

Minunile se împlinesc dacă există multă dorință. De acest lucru s-au convins zeci de copii și părinți care au participat ieri la un flashmob inedit – „Ritualul chemării zăpezii”, organizat de adminuțele „Ask a MOM”. Se pare că dorința lor a fost auzită în împărăția zăpezii, întrucât de ieri-seara și până astăzi mai multe localități din țară au fost acoperite de un strat de zăpadă. 

Cei peste 50 de copii au dansat alături de mai mulți bărbați deghizați în Moș Crăciun și au cântat „Fulg de nea, fulg de nea, vino pe mănușa mea”.

„Fără zăpadă, ne era foarte trist și nouă, și copilașilor noștri, mai ales că sărbătorile de iarnă sunt deja la final. Copiii mei mă întrebau zilnic unde e iarna (pentru ei iarna înseamnă fulgi de nea, zăpadă) și vacanța a fost cam tristă, de aceea am hotărât sa facem Ritualul Chemării Zăpezii. Am adunat mamele și copilașii la Târgul de Crăciun, ca să scuturăm mănușelele și să chemăm fulgii de nea. A doua zi, magia s-a produs și a nins, iar copiii au fost cei mai fericiți, deoarece ei cu mănușelele lor au adus fulgii de nea. Învățăm astfel să ținem aprinsă flacăra copilăriei, credinței și bunătății. Prin astfel de lucruri mărunte învățăm copiii noștri să fie mai buni, mai creativi, mai fericiți”, a menționat Dana Odainic, una dintre administratoarele „Ask a MOM”.

După ce au dansat, copiii s-au distrat la carusel și pe patinoar. Intrarea a fost gratuită. Astăzi, mai mulți părinți au publicat pe rețelele sociale videouri cu ninsoarea și cu picii lor fericiți.

Asemenea acțiune are loc pentru prima dată în Republica Moldova. Flashmobul a avut loc la Târgul de Crăciun de pe strada 31 August din Chișinău.

Sursa foto:Târgul de Crăciun/Facebook 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.