Util pentru părinți

Atunci când mergi în vacanță cu familia, alege „Anny Tour”! Istoria agenției de turism fondată de Ana Beșleaga

Postat de decembrie 15, 2017 No Comments

Vacanțele cu cei mici unesc familia și aduc un strop de fericire. Totuși, atunci când alegeți o destinație, trebuie să țineți cont, în primul rând, de vârsta și nevoile copiilor, pentru a evita întâmplările nedorite.

Pentru ca vacanța împreună cu cei mici să fie una reușită, trebuie să apelați la o agenție de turism care cunoaște în detalii toate „bătăile de cap” ale unei familii. Ana Beșleaga, fondatoarea agenției de turism „Anny Tour”, susține că este o sursă de încredere în acest sens. Dovada sunt clienții ei fideli care recomandă agenția și altor familii.

Anei i-a plăcut dintotdeauna să călătorească, să descopere fiecare colț al acestei planete. În anul 2001 a ales să își facă studiile în „Turism și Servicii Hoteliere”, chiar dacă pe atunci domeniul era unul puțin cunoscut. A învățat timp de patru ani cu ce se „mănâncă” turismul, ca într-un final să înțeleagă că i-a plăcut ce a ales și i-a plăcut ce a învățat.

Inițial, a activat în cadrul unui ONG care se ocupă cu turismul rural, ecologic și cultural. Și, după cum se spune că „practica bate gramatica”, acolo Ana Beșleaga a avut posibilitate să învețe adevăratele baze ale turismului. A cutreierat Moldova în lung și-n lat, a cunoscut obiective turistice uitate de oameni, dar care ascund o parte din istoria țării noastre.

Ulterior, Ana a devenit managerul unei agenții de turism, funcție care i-a permis să călătorească și dincolo de hotarele țării noastre. Atunci i-a venit ideea de a-și croi o afacere după visurile sale.

„Fiind mamă a două fetițe (de 9 și, respectiv, 5 ani) și mai motivată ca oricând să creez viitorul copiilor mei, așa cum merită ei mai bine, am înțeles că trebuie să fac ceva ca să le creez și lor condiții. Soțul a fost cel care m-a susținut din start. Am început cu pași mici și, iată, de un an și jumătate fac ceea ce-mi place cel mai mult – vând visurile mele clienților mei. „Anny Tour” este cel de-al treilea copil al meu, e micuț, dar cu aspirații mari”, povestește fondatoarea agenției de turism.

E adevărat că în Chișinău întâlnești agenții de turism la fiecare colț de stradă, însă „Anny Tour” are ceva special – experiența de a petrece vacanțele împreună cu picii:

„De regulă, clienții mei sunt părinți. Fiind și eu părinte, știu cât de dependent ești de copilul tău și de timpul lui. Lucrez și la birou, și online. Îmi place mai mult să interacționez cu clienții pe rețelele sociale, astfel încât să le fie și lor comod. Știu cât de greu le este părinților cu copii mici să vină la oficiu, de aceea decidem online care este cea mai bună ofertă pentru ei. Au existat și cazuri când nu mi-am văzut clienții în realitate, întrucât toate procedurile fuseseră efectuate online”.

Cea mai mare fericire pentru Ana Beșleaga este satisfacția clienților ei. Ea spune că își face griji pentru fiecare client și urmărește zilnic dacă totul decurge conform planului.

„Sun clientul când decolează și apoi când aterizează, ca să mă asigur că vacanța a fost reușită. Ca să ai succes în acest domeniu, trebuie să investești și în tine, nu doar în oficiu, decor, oferte. Este bine când mergi într-un anumit loc, când analizezi plusurile și minusurile acelei destinații și vorbești clientului din propria experiență”, adaugă Ana.

Ea spune că cea mai bună și accesibilă destinație pentru moldoveni este Turcia (servicii all-inclusive, atracții pentru copii, deservire la cel mai înalt nivel). Pentru o destinație mai aproape puteți opta pentru Bulgaria – și acolo sunt hoteluri bune cu servicii de calitate. Grecia, la fel, este potrivită, însă pentru familiile care au copii mai mari de 5 ani, deoarece Grecia este o țară care trebuie să fie descoperită prin excursii, copiilor mici fiindu-le mai greu să reziste și nu într-atât de interesant, ei preferând plaja și apa mării pentru bălăceală.

Pentru cuplurile care preferă să petreacă vacanța în doi, Ana recomandă Zanzibar, o insulă situată în Oceanul Indian și care aparține Republicii Tanzania. De asemenea, puteți opta pentru Sri Lanka, Republica Dominicană, Insulele Maldive, Thailanda.

„Oferte sunt diferite. Totul depinde de dorințele și bugetul clienților. Pentru această perioadă sunt foarte multe oferte cu destinația Egipt. Costul unui bilet (all-inclusive + zbor tur-retur) începe de la 200 de euro pentru o persoană. Profitați de ofertele fierbinți, rezervați biletele din timp, pentru că astfel chiar economisiți bani”, mai spune Ana.

Fondatoarea „Anny Tour” se conduce după principiul lui Confucius: „Dacă-ţi place ceea ce faci, nu vei munci nicio singură zi din viaţa ta”. Ea spune că, într-adevăr, îi place ceea ce face, pentru că vinde plăcere, emoții pozitive și amintiri plăcute:

„Fiecare merită o vacanță după așteptările sale, mie însă îmi place să le depășesc. E greu, dar nimeni nu a zis că e ușor. Dacă ai o idee și ești susținut, trebuie să tinzi să o realizezi”.

Menționăm că Ana Beșleaga se numără printre speakerii ediției de Crăciun „WOW Business Mom”. Suntparinte.md a fost partenerul media al evenimentului.

Sursa foto: Anny TourAna Besleaga, arhiva familiei

Despre speakerii primei ediții citiți aici:

Despre afacerea de succes a Adrianei Arnaut, inițiată în concediul de maternitate: „E greu, dar sacrifici și lucrezi”

Cum a combinat Olga Țăpordei afacerile cu maternitatea: „Ajungeam la ascensor, lacrimile curgeau, aveam un tremurici”

Daniela Reniță – artista handmade care a lansat o afacere din pasiunea de a crea pentru copilul său

Cine este femeia din spatele „Evaśport”: „Să nu ne temem, trebuie să depășim fricile și să creștem!”

Mama, bloggerița și artista handmade Ana-Irina: „Niciodată nu voi promova un produs pe care nu l-am testat”

Mirela Urușciuc, despre proiectul „MamaLiga”: „Riscul pe care ni l-am asumat a fost un mare gest de curaj”

Un răsfăț al somnului! Ce se ascunde în spatele succesului brandului „PoMarin Kids”

Despre cei trei copii ai Cristinei Anton-Axentii – fiica Emilia, fotografia și brandul „Olala Kids”

Lasă un comentariu