Ați cumpărat acest balansoar pentru copii? Aproape 5 milioane au fost retrase de urgență
Parenting

Ați cumpărat acest balansoar pentru copii? Aproape 5 milioane au fost retrase de urgență

Aproape 5 milioane de balansoare pentru bebeluși, de tip Fisher-Price Rock ‘n Play, au fost rechemate de urgență de pe piață. Se întâmplă după ce 32 de copii ar fi decedat sufocați în timpul somnului, când se aflau în acest tip de balansoar. Cauza decesului enumerată pentru unii copii a fost asfixia sau incapacitatea de a respira din cauza poziției copiilor. 

Academia Americană de Pediatrie (AAP) a solicitat Comisiei americane pentru siguranța produselor de consum (CPSC) să emită o rechemare imediată pentru acest tip de balansoar și ca produsul să fie retras din toate magazinele.

„Acest produs este mortal. Atunci când părinţii cumpără un produs pentru bebeluşul lor, mulţi presupun că, dacă este vândut în magazin, trebuie să fie sigur pentru utilizare. În mod tragic, nu este cazul aici. Există dovezi convingătoare că balansoarul Rock ‘n Play pune în pericol viața copiilor, iar Comisia trebuie să-și intensifice acțiunile pentru a-l scoate din magazine și pentru a preveni alte tragedii. Copiii trebuie întotdeauna să doarmă pe spate, pe o suprafață separată, plată și fermă, fără bare de protecție sau lenjerie de pat”, a declarat Kyle Yasuda, președintele Academiei Americane de Pediatrie.

De cealaltă parte, Chuck Scothon, directorul general Fisher Price, a anunțat retragerea acestor balansoare. Totuși, compania susține că produsul este sigur pentru copii:

„Am anunţat retragerea de pe piaţă a balansoarelor Rock’n Play. Deşi suntem convinşi de siguranţa produselor noastre, am decis alături de Comisia pentru Protecţia Consumatorului că aceasta e cea mai bună decizie”. 

Ezra, de cinci luni, este unul dintre cei 32 de copii. Copilul soților Keenan și Evan Overton dormea în balansoar când părinții lui l-au găsit fără suflare. Cazul a avut loc în 2017, cu trei zile înainte de Crăciun.

„L-am găsit cu fața în jos pe balansoar, era deja fără suflare”, a menționat Keenan Overton pentru CNN.

Consumatorii care au cumpărat astfel de balansoare sunt îndemnați să le excludă. Totodată, aceștia pot contacta Fisher-Price pentru a le fi rambursați banii sau pentru a beneficia de un voucher.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.