Atenționare pentru moldovenii care se vor odihni la mare în Bulgaria sau România
Știri

Atenționare pentru moldovenii care se vor odihni la mare în Bulgaria sau România

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC) atenționează moldovenii care se vor odihni la mare în Bulgaria sau România că, în zonele special amenajate din stațiunile turistice, sunt vândute produse contrafăcute. Neregulile au fost depistate nu doar în cazul hainelor, încălțămintei, accesoriilor și articolelor de parfumerie, ci și în cazul jucăriilor contrafăcute.

Responsabilii de la CNPIEC susțin că „este un fenomen care se repetă an de an în aceste țări, în pofida faptului că Bulgaria și România sunt membre ale comunității europene și dispun de o legislație mai drastică”.

Ar fi bine să țineți cont de următoarele reguli:  

  • Nu susțineți acest fenomen și nu achiziționați produse care ulterior se vor dovedi a fi nesigure.
  • Pentru a identifica un produs contrafăcut, atrageți atenție la calitatea și acuratețea elementelor de tipărire a mărcilor protejate. Încălțămintea de marcă nu este comercializată niciodată ambalată în peliculă sau prinsă cu un elastic.
  • Parfumurile sunt comercializate întotdeauna în magazine specializate care întrunesc condiții adecvate de igienă și temperatură. Cel mai important – ambalajele produselor contrafăcute nu sunt identice cu ale celor autentice.
  • Jucăriile pentru copii sunt de calitate îndoielnică sau este folosit plastic acolo unde producătorul utilizează metal în procesul de fabricare.
  • Prețul produselor este întotdeauna un semnal că aceste produse ar putea fi contrafăcute.

Odihnă plăcută! 

Sursa foto: Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC) 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.