Atenționare pentru cei care doresc să meargă în vacanță la Odessa: Scăldatul este interzis
ParentingȘtiri

Atenționare pentru cei care doresc să meargă în vacanță la Odessa: Scăldatul este interzis

Persoanele care pleacă la mare în regiunea Odessa sunt îndemnate să evite scăldatul. Atenționarea a fost emisă de autoritățile responsabile de protecția consumatorilor din regiune, din cauză că litoralul este acoperit de alge.

„Din cauza fenomenului anormal care se observă pe plajele din regiunea Odessa, și anume dezvoltarea intensivă a algelor, care poate favoriza prezența substanțelor periculoase și a organismelor microbiologice în apa de mare, Departamentul avertizează toate persoanele, în special copiii, să se abțină de la scăldat”, este menționat în comunicatul oficial al instituției.

Totodată, autoritățile îndeamnă oamenii să nu consume pește, midii, creveți sau alte fructe de mare prinse în zona de coastă.

Deocamdată, Ministerul Sănătății din Ucraina nu a publicat niciun anunț cu privire la lista plajelor unde scăldatul este interzis. Anul trecut, autoritățile de la Kiev au anunțat că peste 114 plaje nu sunt recomandate pentru scăldat din cauza gradului înalt de poluare și infestare.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.