Atelier în aer liber pentru gravide și mămici: Cât de importantă este alăptarea și care sunt pozițiile corecte
Știri

Atelier în aer liber pentru gravide și mămici: Cât de importantă este alăptarea și care sunt pozițiile corecte

Zeci de mame și femei însărcinate au participat astăzi în cadrul evenimentului „Mami, alăptează-mă”, organizat de Spitalul Clinic Municipal nr.1 din Chişinău. Pentru cele circa 80 de participante a fost organizat un atelier în aer liber, în curtea spitalului, în cadrul căruia a fost discutată importanța alimentării la sân a bebelușilor.

Gravidele au învățat care sunt tehnicile și pozițiile în alăptare, deoarece felul în care este poziționat copilul la sân influențează dezvoltarea armonioasă a bebelușului și starea de bine a mamei.

„Astfel de evenimente sunt absolut necesare. O viitoare mămică, pe lângă asistență medicală calificată, condiții spitalicești bune, are nevoie și de informare de la surse de încredere. Specialiștii noștri pot satisface orice necesitate informațională a gravidelor, iar experiența pe care o au ne permite să susținem ferm că recomandările lor sunt incontestabile”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș.

Evenimentul se desfășoară pentru al doilea an consecutiv. Centrul Perinatologic al Spitalului Clinic Municipal Nr.1 din Chişinău este gazda seminarului, în cadrul căruia specialiștii vorbesc despre alăptare, beneficiile laptelui matern – cel mai important aliment de la începutul vieții și până la diversificarea alimentației.

„Ne propunem ca acest eveniment să devină o tradiție. Mamele au nevoie să fie informate timpuriu despre alăptatul corect, din surse demne de încredere. Suntem siguri că, după acest seminar, toate participantele vor face alegerea corectă și își vor atașa copiii la sân. Primul pas în acest sens l-au făcut deja: au fost prezente la acest eveniment”, a menționat Ion Arteni, vicedirectorul Spitalului Clinic Municipal Nr. 1 din Chişinău.

Atelierul a avut loc în contextul Săptămânii Mondiale a Alăptării, marcată în perioada 1-7 august curent. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va organiza, în toată ţara, activităţi de informare, educare şi comunicare privind importanța alăptării.

Pe glob se nasc anual 136.7 milioane de copii, dintre care doar 32.6% sunt hrăniţi exclusiv prin alăptare. În Republica Moldova, conform datelor statistice, în anul 2015, circa 92,4% dintre toți copiii nou-născuți au fost alăptați până la 3 luni, 84,8% de copii – până la 6 luni, în timp ce până la 1 an această cifră constituie 71,8% din numărul total de copii.

Sursa foto: IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1, Stela Grigoraș/Facebook 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.