Atelier de creație GRATUIT: Înscrie-ți copilul pentru a realiza o piesă de teatru din hârtie
Știri

Atelier de creație GRATUIT: Înscrie-ți copilul pentru a realiza o piesă de teatru din hârtie

În perioada 23 – 27 mai, 2017, Centrul Cultural German AKZENTE organizează un atelier de creaţie pentru copii, ghidat de către Teatrul de hârtie din Nürnberg (Germania) şi susţinut de către Institutul Goethe din România.

În cadrul acestui atelier este propusă realizarea unei piese de teatru din hârtie. În prima zi cei prezenți vor lucra la o carte cu ilustraţii despre opiniile şi dorinţele copiilor, iar în zilele următoare acestea vor fi transformate într-o piesă de teatru. Rezultatele atelierului vor fi prezentate la 27 mai în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă”, organizat de către Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă”, scrie civic.md.

Atelierul va avea loc în incinta Teatrului Municipal de Păpuşi „Guguţă”, cu un program între orele 10:00 – 16:00. Atelierul de creație se va desfăşura în limba germană cu traducere în limba română.

Criterii de participare:

  • Copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani;
  • Participarea obligatorie pe tot parcursul desfășurării atelierului;
  • Acordul părinţilor pentru participarea în cadrul proiectului.

Numărul de locuri este limitat. Participarea este gratuită.

Părinţii sunt rugaţi să expedieze un mesaj la adresa cultura@akzente.md până pe data de 10 mai, indicând numele, prenumele copilului,  vârsta şi datele de contact (ale părinţilor). Ulterior, părinţii vor semna o declarație de consimțământ prin care își declară acordul pentru înregistrarea video a activităților din cadrul atelierului, materialul video fiind utilizat doar pentru documentare.

La solicitare, va fi oferită o adeverinţă de confirmare a participării la atelier pentru perioada indicată.

Atelierul de creație face parte dintr-un proiect internațional numit CONFERINŢA COPIILOR. CONFERINŢA COPIILOR este un proiect de teatru internațional desfășurat în mai multe țări concomitentPentru luna septembrie 2018 este preconizată o conferinţă generală a copiilor la Nürnberg (Germania), în cadrul căreia Teatrul de hârtie Nürnberg îşi propune să invite şi copii din Republica Moldova, participanți la atelierul desfășurat la Chişinău.­

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.