Știri

Are 14 ani și își crește singură copilul. Își dorește un costum sport și adidași, ca să poată merge la lecțiile de educație fizică

By decembrie 10, 2018 No Comments

Misiunea Socială „Diaconia” a lansat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Campania își propune să sensibilizeze societatea privind problemele mamelor orfane, celor minore și din alte categorii de risc. În această perioadă veţi afla poveştile de viaţă ale unor mame care actualmente sunt ajutate să depăşească situaţia de criză la Centrul Maternal „În braţele mamei”.

Irina are 14 ani și este una dintre beneficiarele Centrului Maternal. La o vârstă fragedă și-a pierdut tatăl, la scurt timp – şi mama. Fiind speriată de singurătate și de greutățile vieții, a căutat un om care ar iubi-o și cu care ar împărți problemele și bucuriile. La scurt timp l-a întâlnit pe tatăl viitorului ei copil.

Primele luni de relaţie erau ca o adevărată istorie de dragoste. Însă totul s-a schimbat atunci el când a aflat că Irina este însărcinată. Cel de care a crezut că-şi poate lega viitorul nu s-a dovedit a fi la fel de curajos pentru rolul de tată şi soţ. Într-un final, Irina a ajuns fără vreun ajutor din partea cuiva, în aşteptarea unui copil, pe care trebuia să-l aducă pe lume, plină de griji şi probleme.

A venit la Centrul Maternal la 6 luni de sarcină, purtând în burtă cea mai mare comoară – băieţelul ei, care acum are deja 5 luni. Împreună se bucură de ceea ce le oferă viaţa în fiecare zi. Echipa Centrului a devenit noua lor familie de la care învaţă meseria de a fi mamă, precum şi abilităţile de viaţă. Acolo a fost încurajată să îşi continue studiile, o ajută alte mămici beneficiare, precum şi educatorii sociali, care au grijă de băieţelul ei până ea se întoarce de la ore.

La întrebarea „Ce vrei să-ţi aducă Moş Crăciun?”, Irina a răspuns că are nevoie de un costum de sport (mărimea S-M) şi adidaşi (mărimea 36-37), ca să poată frecventa orele de educaţie fizică.

Cine poate să o ajute este îndemnat să sune la numărul de telefon 069 474 814.

Fără studii şi acoperiş deasupra capului, cu un copil în braţe şi singură pe lume – în această situaţie, aparent fără speranţă, nu e doar Irina şi fiul ei, ci și alte zeci de mame care ajung la Centru.

Lista celor necesare pentru mămicile de la Centrul Maternal:

  • două cărucioare de vară şi două de iarnă;
  • trei scaune de hrănit copilaşii;
  • scutece mărimea 1-5;
  • două premergătoare;
  • cădițe de baie;
  • păturele groase;
  • 3 uscătoare de păr;
  • produse igienice pentru copii și maturi.

Toţi cei care au posibilitatea să facă o donaţie cât de mică, din orice colţ al lumii, pot utiliza edonaţii. Produsele igienice pot fi donate direct la Sediul Misiunii Sociale Diaconia.

P.S. Din motive de securitate, prenumele mamei a fost schimbat

Suntparinte.md este partener media al campaniei de Crăciun „În brațele mamei”

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.