Aprobat și de Ministerul Sănătății: Copiii mai mari de 12 ani pot fi vaccinați anti-COVID
Știri

Aprobat și de Ministerul Sănătății: Copiii mai mari de 12 ani pot fi vaccinați anti-COVID

By 27/10/2021 octombrie 28th, 2021 No Comments

Sursa foto: seznamzpravy.cz

Copiii mai mari de 12 ani, din Republica Moldova, pot fi imunizați anti-COVID-19. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că și Comitetul de experți de pe lângă Minister a dat acordul ca vaccinul să fie administrat copiilor din această categorie de vârstă. Vaccinarea copiilor este cu titlu de recomandare și nu este o procedură obligatorie.

Ministra a precizat că va fi folosit serul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech:

„Părinții se pot apropia în orice centru de vaccinare. Noi vom transmite toată informația de la Ministerul Sănătății. Părinții vor trebui să semneze un acord prin care confirmă că această inițiativă vine din partea lor și este decizia lor proprie”.

Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat, pe data de 25 octombrie, ca, în prospectul care însoțește serul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech, să se regăsească copiii de la 12 ani. În acest context, AMED a anunțat că dă undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul produs de Pfizer-BioNTech.

Conform datelor prezentate astăzi, în ultimele șapte zile a fost înregistrată o creștere scăzută a numărului copiilor infectați – de 3,7%, adică cu 43 de copii mai mult decât săptămâna trecută, fiind vorba în total de circa 1.200 de copii pe parcursul ultimelor șapte zile.

Până în prezent, 21 658 de copii de 0-17 ani au fost infectați cu SARS-CoV-2, dintre care 6% – mai mici de un an; 18% – de 1-5 ani; 21% – de 6-10 ani; 55% – de 11-17 ani.

Cu referire la femeile însărcinate, în ultimele șapte zile au fost testate pozitiv 49 de femei, comparativ cu 37 (în săptămâna precedentă). Gravidele sunt îndemnate să apeleze la medicul de familie în cazul oricărui simptom de COVID-19.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.