Știri

Aprobat! Bugetarii vor avea 4 minivacanțe în 2018, dar le vor recupera în zilele de sâmbătă

By ianuarie 24, 2018 No Comments

În acest an, bugetarii se vor putea bucura de patru minivacanțe. Astfel, zilele de 9 martie, 30 aprilie, 24 decembrie și 31 decembrie vor fi considerate zile de odihnă. O hotărâre de Guvern în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv. 

Salarații vor avea câte patru libere în următoarea perioadă: 8-11 martie (în contextul Zilei Internaționale a Femeii); 28 aprilie – 1 mai (de Ziua Internațională a Muncii); 22 – 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou); 29 decembrie – 1 ianuarie (Revelionul).

Totuși, bugetarii vor trebui să recupereze timpul petrecut acasă. Aceștia vor ieși la muncă în zilele de sâmbătă – 3 martie, 21 aprilie, 8 decembrie și 15 decembrie.

Salariaţii care în ziua considerată zi de odihnă nu se vor afla în raporturi de muncă cu unitatea în cauză, salariaţii ale căror contracte individuale de muncă vor fi suspendate la data respectivă, precum şi salariaţii care în ziua respectivă se vor afla în concediu medical, în concediu de maternitate, în concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani, în concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani, în concediu de odihnă anual, în concediu neplătit şi în concediu de studii nu au obligaţia de a se prezenta la serviciu în ziua considerată zi lucrătoare.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.