Aproape 700 de moldoveni au fost testați în ultimele 24 de ore. 127 - diagnosticați cu COVID-19
Știri

Aproape 700 de moldoveni au fost testați în ultimele 24 de ore. 127 – diagnosticați cu COVID-19

Sursa foto: stan.kz

Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în țara noastră, a ajuns la 4.248. În ultimele 24 de ore, alte 127 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, după procesarea a 696 de probe. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

Localitățile afectate sunt: regiunea transnistreană – 42, Chișinău – 39, Bălți – 10, Cahul – 5, Dubăsari – 4, Edineț, Fălești și Ungheni – 3, Călărași, Comrat, Rezina și Strășeni – 2, Anenii Noi, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Criuleni, Drochia, Florești, Rîșcani, Sîngerei, Șoldănești și Telenești – 1.

Astăzi a fost înregistrat un nou focar, la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, unde 11 lucrători medicali din secția Neurologie au fost infectați. Secția nu-și va sista activitatea, întrucât personalul medical va fi înlocuit.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte trei decese provocate de COVID-19:

  • (Deces 126) Bărbat de 58 ani, din Tiraspol. Comorbidități: hipertonie arterială, diabet zaharat, cardiomiopatie.
  • (Deces 127) Femeie de 78 ani, din Chișinău. Internată pe data de 1 mai, în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Comorbidități: cardiopatie hepertensivă, polineuropatie diabetică.
  • (Deces 128) Femeie de 67 ani, din Chișinău. Internată pe data de 25 aprilie, în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Comorbidități: cardiopative hipertensivă, diabet zaharat tip II, obezitate gr. II.

Apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și informați-vă doar din surse oficiale.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil. Este disponibilă și în limba română, și în limba rusă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.