Anunț de ultimă oră! Toți elevii vor reveni fizic la lecții începând cu 11 ianuarie
Știri

Anunț de ultimă oră! Toți elevii vor reveni fizic la lecții începând cu 11 ianuarie

Sursa foto: Foto-simbol: Suntparinte.md

Toți elevii și toate cadrele didactice vor reveni la ore pe data de 11 ianuarie. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează că, în semestrul II de studii, procesul educațional va începe cu prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în instituțiile de învățământ din țară, conform modelelor aprobate.

Decizia este motivată de situația curentă în instituțiile de învățământ privind evoluția situației epidemiologice pe durata primului semestru din anul de studii 2020-2021.

În acest context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îndeamnă elevii, părinții, cadrele didactice și cele manageriale să manifeste un comportament responsabil în familie, în societate și în școală, să respecte regulile de sănătate publică cu privire la prevenirea răspândirii COVID-19, precum și prevederile Instrucțiunii cu referire la măsurile de protecție.

Ministerul îndeamnă conducătorii instituțiilor de învățământ să întreprindă toate măsurile necesare în vederea pregătirii instituțiilor de învățământ pentru reînceperea activității după vacanța intersemestrială, prin asigurarea condițiilor de securitate epidemiologică pentru elevi și angajați:

  • respectarea distanței fizice;
  • dezinfectarea mâinilor la intrarea în școli;
  • efectuarea termometriei în fiecare dimineață;
  • dezinfectarea sălilor de clasă;
  • neadmiterea persoanelor străine în instituțiile de învățământ etc.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.