Anunț de ultimă oră! Epidemie de gripă, declarată oficial în România
ParentingȘtiri

Anunț de ultimă oră! Epidemie de gripă, declarată oficial în România

În România este declarată oficial epidemie de gripă, începând de astăzi, 30 ianuarie. Ministra Sănătății, Sorina Pintea, a anunţat că decizia a fost luată după ce s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică și gripa evoluează pe tot teritoriul țării. 

Sorina Pintea a precizat că este vorba de o „extindere regională în zona de sud a ţării” şi de „focare locale și cazuri sporadice în celelalte regiuni”. De la începutul sezonului au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripal.

„Gripa evoluează pe tot teritoriul ţării, chiar dacă la intensități diferite. Din fericire, această gripă este datorată unei tulpini care are forme ușoare și medii de manifestare. Tulpina este inclusă în vaccinul achiziționat de către Ministerul Sănătăţii și în vaccinurile existente în România. Specialiștii estimează că această circulație intensă se va menține inclusiv în luna februarie”, a menționat ministra Sănătății. 

În total, au fost achiziționate 1,3 milioane de doze de vaccin antigripal pentru populația din grupe de risc. Până ieri au fost vaccinate 1.287.250 de persoane. Ministerul Sănătăţii a comandat suplimentar 30 000 de doze de vaccin care vor fi distribuite în întreaga ţară, începând de mâine, la Direcţiile de Sănătate Publică care au solicitat suplimentarea.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.