Antrenamentele în sălile de sport și centrele sportive, interzise până pe data de 23 martie
Știri

Antrenamentele în sălile de sport și centrele sportive, interzise până pe data de 23 martie

Manifestările sportive, antrenamentele, precum și întrunirile în masă în instituțiile publice și private cu profil sportiv din Moldova sunt interzise. Este vorba despre școlile și centrele sportive și sălile de sport. Prevederile se regăsesc într-un Ordin semnat ieri de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, pentru a preveni răspândirea epidemiei virusului COVID-19. 

Astfel, toate antrenamentele în instituțiile publice și private cu profil sportiv vor fi interzise până pe data de 23 martie. Organizarea competițiilor, cantonamentelor, manifestărilor sportive cu participarea unui număr mai mare de 50 persoane va fi suspendată până pe data de 1 aprilie.

Ministerul Educației îndeamnă conducătorii instituțiilor sportive să plaseze informația despre anularea competițiilor, antrenamentelor și manifestărilor, inclusiv pe pagina oficială a instituției, precum și să informeze angajații despre măsurile de prevenire a infecției COVID-19. Administratorii instituțiilor sportive vor interzice accesul persoanelor străine în instituțiile publice și private cu profil sportiv.

Ieri, 11 martie, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat evoluția epidemiei COVID-19 drept una pandemică, din cauză că numărul de cazuri în afara Chinei a crescut de 13 ori, în ultimele două săptămâni, și numărul țărilor afectate s-a triplat.

Ce putem face pentru a reduce riscul infecției? 

Ce facem la revenirea din zonele de risc? 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.