Angajații din grădinițe și școli care vor colecta ilicit bani vor fi concediați imediat
Știri

Angajații din grădinițe și școli care vor colecta ilicit bani vor fi concediați imediat

By martie 4, 2019 No Comments

Sursa foto: suntparinte.md

Angajații din grădinițele și școlile din Chișinău, care vor colecta ilicit bani, vor fi sancționați prin eliberare din funcție. Despre aceasta a anunțat primarul general interimar, Ruslan Codreanu, la ședința de azi a Primăriei. 

Edilul interimar susține că informația privind interzicerea colectării ilicite de bani este afișată în instituțiile de învățământ, doar că prevederea continuă să fie încălcată:

„Vom schimba abordarea. Există Codul Muncii care prevede clar care sunt contravențiile și sancțiunile pentru depășirea atribuțiilor. Nu vom mai merge cu scrisori la Centrul Național Anticorupție, să căutăm părinți care să semneze petițiile respective. Tot ce înseamnă colectare de bani, instigare la colectare de bani, transmiterea mesajului de colectare de bani, colectare de bani pentru manuale care nu sunt prevăzute în curriculum etc. va fi sancționată conform Codului Muncii cu eliberare imediată de la locul de muncă”. 

Potrivit unui Ordin aprobat de Direcția generală educație, tineret și sport Chișinău, sunt interzise colectările ilicite de bani sub orice pretext (presupusele taxe de înmatriculare cu finanțare de la buget, asigurarea cu manuale de alternativă, prestarea serviciilor educaționale suplimentare la programele de studii, consultații academice, efectuarea lucrărilor de reparație, amenajarea și dotarea instituțiilor de învățământ, organizarea activităților extrașcolare etc.) sau acceptarea altor beneficii din partea copiilor/elevilor și familiilor acestora.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.