Alte șase persoane au fost infectate cu noul tip de Coronavirus
Știri

Alte șase persoane au fost infectate cu noul tip de Coronavirus

Încă șase persoane au fost infectate cu noul tip de Coronavirus. Astfel, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 29. Despre aceasta a declarat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Pe parcursul zilei de azi au fost testate în total 27 de persoane. Două dintre cazurile confirmate sunt de import (persoane revenite din Marea Britanie) și patru – cu transmitere locală. Toate persoanele sunt spitalizate. În total, la această oră, sunt 15 cazuri de import și 14 cazuri de transmitere locală în Republica Moldova.

„Starea pacientei care a fost transferată de la Spitalul „Toma Ciorbă” la Spitalul Clinic Republican este critică. Sperăm că vom reuși să salvăm viața acestei persoane. Femeia a contaminat și soțul care, la fel, este internat”, a adăugat Viorica Dumbrăveanu.

În schimb, prima persoană din Republica Moldova, infectată cu noul tip de coronavirus, a fost tratată. Femeii i-au fost efectuate două teste care au confirmat rezultatul negativ la prezența COVID-19. Aceasta urmează să fie externată.

Alte 20 de persoane prezintă suspiciuni și urmează să fie supuse testelor. În acest context, ministra Sănătății a îndemnat repetat populația să stea acasă, pentru a se proteja pe sine și a-i proteja pe ceilalți.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.