Alte 115 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova
Știri

Alte 115 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova

Sursa foto: stan.kz

Numărul persoanelor din Republica Moldova, infectate cu noul tip de coronavirus, a ajuns la 1.289. În ultimele 24 de ore, alte 115 persoane au fost testate pozitiv la prezența COVID-19, după procesarea a 534 de probe de laborator. Dintre acestea, 3 cazuri sunt de import, celelalte 112 – locale. 

Cele mai multe cazuri confirmate sunt în mun. Chișinău – 40, în raioanele Fălești – 16, Ștefan Vodă – 12, Orhei – 6, Glodeni – 5. Alte 10 cazuri au fost înregistrate în regiunea transnistreană.

Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 31 se referă la personalul medical, printre care: medici – 4, felceri – 3, asistenţi medicali – 10, famacişti – 1, personal auxiliar – 13 persoane. În total, au fost confirmate 348 de cazuri de infectare a personalului medical.

Pe parcursul zilei de ieri au fost externate alte șapte persoane. În total, 50 de persoane au fost tratate, alte 29 de persoane au decedat.

Referitor la ultimele decese, este vorba de un bărbat de 79 ani, din Orhei. Pacientul a fost transferat la 8 aprilie, în stare gravă, la Spitalul Clinic Republican.

În celălalt caz este vorba despre o femeie, de 53 ani, din Soroca. Aceasta a fost internată pe data de 4 aprilie, în stare gravă, la Spitalul Clinic Republican.

Autoritățile îndeamnă în continuare populația să apeleze la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să se informeze doar din surse oficiale.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează recomandările care trebuie să fie respectate de fiecare persoană:

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.