Aleargă duminică, la Valea Morilor, pentru a susține femeile care luptă contra cancerului mamar
Știri

Aleargă duminică, la Valea Morilor, pentru a susține femeile care luptă contra cancerului mamar

Run Pink Moldova, membră a organizației internaționale „Think Pink Europe”, aduce pentru prima dată în Republica Moldova evenimentul mondial „Race for the Cure”, iniţiind astfel o mișcare de solidarizare fără precedent faţă de femeile care luptă împotriva cancerului.

În această duminică, pe data de 6 octombrie, la ora 10:00, în parcul Valea Morilor din Chişinău, se va desfăşura evenimentul „Race for the Cure” (Cursa pentru Vindecare) la care participanţii vor parcurge una dintre cele trei distanţe la alegere: 10 km, 5 km sau 2.5 km.

Este pentru prima dată când oraşul Chişinău va fi unul dintre cele 140 de oraşe din lume care găzduiesc acest eveniment mondial, organizat în scopul solidarizării cu femeile care luptă contra cancerului mamar.

Cancerul mamar este a doua cea mai răspândită formă de cancer din lume. Ȋn fiecare an, 900 de femei din Republica Moldova dezvoltă cancer mamar, în timp ce 90 din acestea mor în primul an după diagnosticare.

Cursa din 6 octombrie are drept scop:

  • sensibilizarea socială si solidarizarea cu femeile diagnosticate cu cancer;
  • colectarea de fonduri pentru organizarea taberelor de recuperare;
  • colectarea de cosiţe si de fonduri pentru confecționarea perucilor pentru femeile care și-au pierdut podoaba capilară în urma chimioterapiei și a tratamentelor specializate.

În cadrul evenimentului, veți avea posibilitatea să donați cosiţe care depășesc 25 cm și să beneficiați de serviciile unui frizer.

În 1983, Nancy G. Brinker, în memoria surorii sale care a fost răpusă de cancer mamar, a fondat organizaţia Susan G. Komen, în scopul susţinerii femeilor care luptă contra acestei boli. Ȋn 1983 s-a desfăşurat prima Cursa pentru Vindecare (Race for the Cure) în orașul Dallas, SUA, cu peste 800 de participanţi.

Ȋn prezent, acest eveniment mondial, menit să sărbătorească viaţa alături de învingătoare, întruneşte peste 1 milion de alergători în peste 140 de oraşe, anul acesta în premieră şi la Chişinău.

Tichetele pentru participare la eveniment pot fi procurate accesând iticket.md.

Contacte: runpinkmd@gmail.com; tel.: +373 699 39897

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.